LPo: Mycket snack och lite verkstad

INSÄNDARE/DEBATT. Landsbygdspartiets Pia-Maria Johansson ifrågasätter i en debattartikel varför Socialdemokraterna i Nora väntat ett helt år med att utöka nattbemanningen på särskilda boenden för äldre. Läs debattinlägget här.

De gamla får vänta och personalen sliter ont

LPo (Landsbygdspartiet oberoende) ställde en fråga i maj 2016 till socialdemokraternas Margareta Eriksson hur man hade för avsikt att ombesörja att de gamla på särskilda boenden fick hjälp utan dröjsmål nattetid.

Svaret vi fick var att bemanning nattetid på våra äldreboenden skedde med hjälp av individplaner om någon behövde extra stöd. I övrigt ansåg man att vi hade en acceptabel situation för personalen på natten och (får man anta) för de gamla också. Däremot, sade Margareta Eriksson att om man hade pengar skulle man kunna tänka sig utöka.

För LPo var det uppenbart att det var för lite personal nattetid (och även för personalen). En insändare från LPo ledde sedan till en granskning från IVO.

I november 2016 svarade Eriksson på ytterligare frågor om nattbemanning från Håkan Kangert (M).  Margareta svarade då att man avvaktade IVO:s svar men hade för säkerhets skull i budget lagt in 1.85 tjänst.

IVO har nu kommit med sitt svar. Trots det har de styrande väntat med att anställa personal så man nu hotats med vite. 18 juli skulle situationen vara löst. Det är den inte.

Vi i LPo finner det märkligt för att inte säga anmärkningsvärt att Socialdemokraterna, som säger sig stå på de svagas sida, inte agerat tidigare trots att man hade kunnat. I stället för att anställa och ta höjd sitter man passiv trots att man vet att en sommar nalkas.  De gamla får vänta och personalen sliter ont. Ett helt år har gått. Uttrycket ”Mycket snack och lite verkstad ” passar verkligen här. Ska samma tempo ske med det förebyggande arbetet för att få bukt med narkotikan i Nora?

Pia-Maria Johansson

Landsbygdspartiet oberoende

Posted by on 1 augusti, 2017. Filed under INSÄNDARE/DEBATT,NORA. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

4 kommentarer till LPo: Mycket snack och lite verkstad

 1. S Johansson

  7 augusti, 2017 at 11:52

  Knarkmarknaden + sprithanteringen, skötas av ett etablerat skikt, i Nora.

  Leveranserna sker med bil, ungefär som pizzabilen.

  Socialen, dvs dom som skall ta hand om eländet, ”vet inte vad dom skall göra” och kan inte samarbeta med polisen.

  Var landar vi då ?
  I USA finns fenomenet och kallas ”White trash”.
  Eländiga knarkområden där våld mot restauranter, som inte betalar beskyddarpengar mm är vanligt.

  Nora ?

 2. fia lisa

  6 augusti, 2017 at 13:27

  Satsningarna på dom som inte kan klaga uteblir alltid. Så mer personal till dom som byggt upp landet och nu är sjuka kommer aldrig ske så att dom får den vård o tillsyn som dom behöver. Personalen ska inte belastas för det, dom är det enbart synd om eftersom dom sliter ihjäl sig och alltid tror på politikernas uselt tomma löften. Jag beundrar dom dom jobbar kvar, och förstår inte hur dom kan jobba kvar eftersom dom bara utnyttjas till max av kommunen.

  Och Maria Pia när det gäller narkotikasituationen i Nora så är det för sent. Det är rena ”hashbonanzan”, öppet o fritt röks och säljs det mitt bland alla oss som befinner oss ”på stan”. Den som inte har sett det ske, är i stort behov av nya glasögon eller en kurs i hur verkligheten fungerar. Och det säljs dygnet runt, men det är nog ett lite politiskt känsligt ämne så frågan är om man någonsin kommer att ta tag i problemet…för då måste man ju erkänna att det finns ett problem.
  Så huvudet rätt ner tillbaks i sanden är nog det som gäller för dom styrande S o V.

 3. S Johansson

  2 augusti, 2017 at 09:37

  Jaha, så här blir det med politisk styrning.

  Inte någon munter framtid för åldringar i Nora.

  Dessvärre åker dom som jobbar med i samma härva.
  Om det här bara vore en enstaka företeelse, men granskar man övriga grenar, så är det lika illa.

  Men dom som röstat in det här, får bara tugga i sig, om dom inte tillhör ”maktskiktet”.

 4. Rolf Karlsson

  1 augusti, 2017 at 09:25

  Visste inte LPo att S vet bäst och kan mest !!!???

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.