M, C och GL: Vem ska vi tro på?

INSÄNDARE/DEBATT. I ett debattinlägg ställer sig Moderaterna, Centerpartiet och Grythyttelistan i Hällefors en rad frågor om hur Socialdemokraterna och Vänsterpartiet hanterar sin majoritet. Vem ska vi tro på, frågar sig de tre partierna. Läs debattinlägget här.

Vem ska vi lita på???

Under Kommunstyrelsens sammanträde i juni lyfte oppositionen behovet av att kunna erbjuda simundervisning, under sommaren, till våra ungdomar i kommunen. Svaret oppositionen fick; det var för kort framförhållning, fanns inga pengar och framför allt, det fanns inga simlärare. Efter kontakt med simlärarna, framkom en annan bild; dom hade inte fått någon återkoppling, efter att dom erbjudit sig att ställa upp även sommaren 2019!

När Moderaterna då ställer frågan till majoriteten, om sanningshalten, svarar Johan Stolpen (V) ”vi litar på tjänstemännen”, alltså en knäpp på näsan, dessutom kallades oppositionen för populister! Kanske det skulle varit mer på sin plats att Johan Stolpen (V) backat, tagit reda på var i kommunikationen det brustit, istället för sitt påhopp, som i konsekvensen även blev ett påhopp på simlärarna, dom har ljugit!

Att ekonomin kan vara en anledning må så vara, men…

Döm då om vår förvåning, nu ska byggande av simhall utredas igen?

När frågan var uppe senast och Vänsterpartiet reserverade sig, var de flesta invändningarna, allvarliga brister i underlaget!

Nu uppstår en väldigt viktiga fråga, ska vi inte lita på ALLA kommunens tjänstemän eller bara dom Vänstern utpekar som trovärdiga? Underlaget som låg på bordet för beslut om att bygga en simhall, hade kvalitetssäkrats av kommunens ekonomichef.

Majoriteten hade inte råd med simundervisning sommaren 2019 (ca 35.000:-) utan gör en ny utredning på byggande av simhall som får kosta 300.000:- för att ni inte litade på ekonomichefen förra gången!

En kommun som för dagen visar ett underskott på ca – 20 miljoner, vilket betyder att majoriteten förbrukat ca 20 miljoner mer än dom själva budgeterat! Redan idag pekar förutsättningarna i budgetarbetet 2020 på att ca 22 miljoner saknas? Ni lurar medborgarna att tro att deras röst skulle göra skillnad, när ni själva vet att situationen för dagen gör det omöjligt med byggandet av simhall. Vänsterpartiet skrev i sitt valmanifest att driftskostnaden INTE får gå ut över skola o omsorg! Men hallå… majoriteten får inte ekonomin att räcka idag eller 2020 utan att det kommer påverka skola och omsorg. Skenmanöver kallas det!

Majoriteten har samtidigt fattat beslut om övertaganden i egen regi, inom flertalet områden, vilket betyder ökade kostnader idag och i framtiden.
Ställer ingen frågan varför så många lämnat kommunen senaste kvartalet 2018 och trenden verkar tyvärr hålla i sig.

Vem ska vi tro på, tro på…

Moderaterna, Centerpartiet, Grythyttelistan

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.