Män och feminister tackar #metoo

INSÄNDARE/DEBATT. I ett debattinlägg riktar nio män, verksamma inom politiken i Nora, sitt tack till #metoo och de kvinnor som kämpat. Läs debattinlägget här.

Det räcker nu!

I tacksamhet till #metoo och alla de kvinnor som kämpat för en jämställd mänsklighet vill vi män, representerade i politiken i Nora, rikta vårt djupa tack! Tack för att ni stått upp för det självklara, för det mänskliga och uppenbart riktiga – att alla ska ha rätt att bestämma över sin kropp och slippa att av andra bli påtvingad en förminskande självbild. Helt enkelt rätten att i frihet sträva mot sina drömmar. Tack för att ni orkat!

Lika tacksamma som vi är för kvinnors mycket långa kamp för det självklara, lika avgrundsdjupt besvikna är vi på de män som återkommande förnedrar, förödmjukar och våldför sig på kvinnor i vår omgivning – på jobbet, i hemmet och i politiken. Förstår ni inte att förödmjukelsen är er! Men blir vår. Det är allas våra bröder, arbetskamrater, vänner och släktingar som fortsätter förtrycka med våld som yttersta konsekvens. Och förtryckarna är män, som trycker ned kvinnor. Det räcker nu!

Vi som skriver under detta är män och feminister verksamma i politiken i Nora. Vi har olika uppfattningar i många politiska frågor, men vi står enade i vår vilja att kämpa för det mänskligt värdiga. Ett samhälle där vi med kärlek möts som människor och lyssnar på varandra. Med respekt. Oavsett kön.

Kenneth Eriksson (C)

Magnus Eriksson (C)

William Grönlund (F!)

Christer Gustavsson (C)

Jens-Mikael Larsson (L)

Tom Rymoen (M)

Bengt Svensson (M)

Jörgen Sääteras (C)

Ruben Wickenhäuser (MP)

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.