Många finbilar på årets cruising

i HÄLLEFORS B/LINDESBERG

LINDESBERG. Många gånger har det varit så att finbilarna från Vårmönstringen åkt hem och ersatts av bilar ur serien Ronny & Ragge. Men på cruisingen 2017 i Lindesberg var det många av de finaste bilarna som kryssade Kristinavägen fram.

Företeelsen cruising blir förmodligen ovanligare för varje år. Stilen hör 50- och 60-talet till, men är väl värd en egen dag i Lindesberg.

En dag om året är lite för långa polisonger i kombination med mustascher ner till hakan en gångbar kombo. Det är idag. Gubbarna med ovanstående ingredienser i sin outfit kör aldrig den egna bilen själv, utan sitter på passagerarplats och jäser med en öl eller en grogg i flaska.

Bilentusiasterna är många och förtjänar den här egna dagen, trots att man lider med mannen som kom i Toyotan med släpkärran full med säckar av jord. Idag har Svenssonbilarna inget i Lindesbergs centrum att göra.

Hur länge spontancruisingen kommer att pågå ikväll är okänt, men om stämningen är densamma som vid 19-tiden på lördagskvällen kommer den 13 maj att övergå i den 14:e.

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.