Många frågor om Vätternvatten

LINDESBERG. Landsbygdspartiet oberoende anordnade på torsdagen ett informationsmöte om det omdiskuterade Vätternvattnet på Varuhallstorget i Lindesberg. Frågorna var många och många skrev också under listorna om en folkomröstning.

Ingen ska väl kalla det rusning direkt, men Landsbygdspartiets informationsmöte om Vätternvattnet många under den sena torsdagskvällen.

– Folk vill veta mer, sade Pia-Maria Johansson (LPo). Vi har ett enormt tryck i den här frågan.

Egentligen handlar LPo:s agerande bara om sunt bondförnuft. När frågan blev aktuell ifrågasatte man varför Nora och Lindesberg ska ta vatten från en sjö många mil bort – när man redan har bra vatten i båda kommunerna.

Till torsdagens informationsmöte hade LPo tagit fram ledningskartor som visade var i Lindesbergs kommun som Vätternvatten kan bli kranvatten om politikerna väljer att gå in i projektet fullt ut. Och Mats Lagerman, som fixat fram kartorna och är Landsbygdspartiets starke man i Lindesberg, hade fullt upp med att förklara för de som var intresserade.

– Jag läste vad du skrev i din ledare, sade en åskådare till 24i:s utsände. Varför väntar vi inte med att gå med till dess vi vet mer? Okej om det kostar lite mer då, men då vet man ändå vad man beslutar om.

– Men jag läste i NA att det kommer att bli svårt att få till stånd en folkomröstning, sade en annan åhörare. Politikerna i kommunfullmäktige vill tydligen inte ha en folkomröstning.

Det är alltså inte enbart vattentekniska frågor som berörs. De folkvalda i kommunfullmäktige i Nora är inte så sugna på en folkomröstning och frågan skulle förstås bli ännu större om politikerna satte sig upp mot medborgarna.

– Vi har en jättebra vattentäkt i Lindesberg, sade en tredje åhörare vid informationsmötet. Låt våra investeringspengar gå till skola och äldreomsorg istället, det är ju vad alla vill.

3 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.