Nuvarande kontorschefen Berry Andersson och före detta bankdirektören Göran Skoglund.

Många intresserade när banken höll öppet hus

NORA. Bergslagens Sparbank i Nora har redan hållit sitt nya kontor öppet i snart två veckor, men intresset var stort när man hade öppet hus i de nya lokalerna på lördagen.

-Jätteroligt att så många är intresserade, säger kontorschefen Berry Andersson.

Besökarna under lördagen fick fritt promenera runt i de fräscha lokalerna och personalen, som är densamma som tidigare, bjöd på kaffe eller guidade i största allmänhet.

Från Rådmansgatan ser lokalerna förhållandevis små ut, men när man väl kommer in visar det sig att är djupare än det är brett.

-Visst är lokalerna mycket mindre än vad vi hade tidigare, säger Berry Andersson. Men nu har vi planerat utrymmena efter hur vi jobbar på banken idag och vi är mycket nöjda med resultatet.

Personalen har ett mindre kontorslandskap där man företrädelsevis förbereder kundmöten, och för dessa kundmöten finns fyra speciella rum.

-Vi träffar många kunder, men vi kan nu boka dessa kundmöten på ett mer effektivt sätt. Man förbereder sitt kundmöte i kontorslandskapet och tar sedan med sig sin dator in i ett av kundrummen.

Det blev ett intressant möte mellan före detta bankdirektören Göran Skoglund och den nuvarande chefen Berry Andersson om hur bankverksamhet bedrevs tidigare och hur den bedrivs idag. Förr handlade mycket om kontantaffärer i bankkassan, om pengar i ett stort valv och om bankboxar.

-Idag finns ingen efterfrågan alls på bankboxar, säger Berry Andersson. Nu kan ett kundmöte istället handla om att man inte får våra banktjänster att fungera i datorn.

-Men den här gamla spegeln kommer åtminstone från min tid, sade Göran Skoglund när han hittade en spegel i fullformat med en sirlig guldfärgad ram. Den köpte jag till banken 1983 av ett dödsbo när vi utvidgade på andra våningen tvärs över gatan.

Den nya miljön är stillsam och trevlig.
Smakfullt inredda kundrum. Färgklicken är bara på tillfälligt besök.
Plats för ett mindre möte…
Personalutrymmet är uppskattat.
Karin Lööw tycker att det känns lyxigt att få arbeta i de nya lokalerna.
Många hade sökt sig till Bergslagens Sparbanks nya kontor i Nora på lördagen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.