Martin Boija får chansen i HK Malmö.

Martin Boija lånas ut till HK Malmö

LINDESBERG. Under onsdagen meddelades att LIF Lindesbergs högersexa Martin Boija lånas ut till ledaren av Handbollsligan, HK Malmö. Lite förvånande kanske, då LIF istället måste låna upp Marcus Eklund från juniorerna.

-Vi är trygga med att låta Martin få denna chans i ett av Sveriges bästa handbollslag och hoppas det kan lyfta hans utveckling ytterligare ett steg. Otroligt roligt för Martin och ett bra kvitto för LIF! Vi önskar Martin stort lycka till, skriver sportgruppen på LIF Lindesbergs hemsida.

Martin Boija, som fått betydligt mindre speltid än Algot Hane på högersex i vinter, såg för två år sedan ut som en blivande spelare i Handbollsligan. Men förra säsongen spolierades av en arbetsrelaterad skada i handen och under tiden har Algot Hane hunnit etablera sig i LIF – och knappast gjort någon besviken. En situation att finna sig i och acceptera.

Men HK Malmö, som saknar en högersexa och förmodligen har dålig koll på Algot Hane, har säkert diskuterat Martin Boijas namn under något av de försäsongsläger man haft i Lindesberg Arena i slutet av sommaren under de senaste åren. Kul för Martin och en jättechans att utvecklas.

På LIF Lindesbergs pluskonto meddelar de brandgula att man hittat förstärkning på högernio genom ett lån av IFK Skövdes Daniel Björk under januari och delar av februari. Lånet av Björk kan sträcka sig över sex matcher.

– Vi tycker det är bra för Daniel med lite mer frekvent matchning och att han också får känna på en annan miljö även om det bara är kortsiktigt. Lindesberg dras med skador och när den här möjligheten dök upp känns det som en win-win-situation för alla parter, vilket naturligtvis är glädjande säger IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström på klubbens hemsida.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.