Stjärnan Max Lalander är klar för ny säsong i Lindlöven, sedan han fått positivt besked från läkarna.

Max Lalander klar för spel efter skadan

LINDESBERG. Max Lalander har under flera år varit Lindlövens stora stjärna, men den förra säsongen avslutades redan i november, efter en hjärnskakning – och då en växande cysta upptäcktes.

-Jag hade lite tur i oturen, säger Max Lalander. Den cysta man hittade i samband med hjärnskakningen hade spruckit till sist ändå, men utan hockeyn vet man inte hur lång tid som hade behövts.

Hjärnskakningar har blivit ett allvarligt problem inom ishockeyn, men i Max Lalanders fall har läkarna gett klartecken för fortsatt spel.

-Jag har idag två läkare som säger att jag kan spela igen, säger Max. Jag kommer att få ett sista beslut strax innan seriestarten.

För Lindlöven är förstås beskeden från Max och läkarna underbara. Max Lalander är inte en spelare man ersätter om man inte har en SHL-plånbok, och det vet Lindlövens sportchef Tomas ”Osten” Östlund precis som alla sportchefer i Hockeyettan. Max har under ganska många år varit skillnaden mellan succé och fiasko.

Om man backar bandet och tittar på den förra säsongen är Max den första att erkänna att allt kanske inte gick på 100 procent.

-Så är det nog, säger Max efter en långe tankepaus. Innan smällen var nog inte ishockeyn jätterolig. Men nu är det tvärtom. Jag har aldrig varit så sugen på att dra på mig utrustningen som jag är idag. Och det andra är precis som tidigare – jag spelar för att vinna och det är alltid 100 procent.

-Jag har följt laget hela tiden sedan jag fick ge upp i november, säger Max. Det var riktigt tungt under våren, när det gick bra för Lindlöven och jag inte fick vara en del av laget. Men nu är det en satsning på 100 procent som gäller, det är det enda som funkar för mig.

Lindlövens sportchef Tomas Östlund pustar ut efter beskedet från både Max och läkarna.

-Det känns otroligt bra just nu, säger Östlund. Max är ju något av en fanbärare i Lindlöven och står för något som är Lindlöven. Så jäkla kul att Max kan snöra på sig grillorna igen.

Tomas Östlund håller med om att en spelare som Max Lalander är svår att ersätta, men att Lalander nu blir pricken över i:et i en redan riktigt kompetent ishockeytrupp.

-Visst är det så, säger Östlund. Det är få spelare som kommer till skott så ofta som Max, och med honom i laget vet vi att vi också får utdelning målmässigt.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.