Mer ansträngande än en påse räkor

Fredagskväll igen och ämnen till krönika saknas inte. Har lovat hustrun att försöka vara lite ledig ikväll, men några rader om division 3-hockeyn kommer jag nog inte ifrån. Tänkte laga en god middag och bjuda på ett ännu bättre rödvin, men är fortfarande på planeringsstadiet. Kan ju inte komma dragande med räkorna den här fredagen också, så en bastant köttbit får det bli – med rejäla pommes och en hemlagad grönpepparsås.

Borde egentligen hoppa över sportens underbara värld den här veckan, men jag är uppriktigt orolig för LIF Lindesberg. Spelarna verkar ha allt annat än roligt ute på planen och de spel man presterar känns tråkigt och 90-talsinspirerat. Känns som om man kastar bort den kontringskompetens som ändå finns i laget. Hur långt vågar LIF-styrelsen skeppet sjunka innan man sätter livbåtarna i sjön?

Lindlöven däremot blir bara starkare och starkare. Många spelare har vuxit under Staffan Tholsons ledning och i Lindlöven tycks man tvärtemot LIF Lindesberg ha förbannat kul.

Roligast har nog ändå tjejerna i Lindesberg Volley. Sportchefen Roger Larsson håller på att få en gurustämpel på sig i lilla volleybolllandet Sverige. I flera år har han trotsat det mesta och gått sin egen väg och idag är han framme vid en punkt när jag tror att inget lag i Sverige kommer att besegra Lindesberg denna vinter. Kanske i något set, som Örebro gjorde senast, men inte över en hel match. Jag gillar verkligen den sammansättning som Lindesberg Volley har idag. Många duktiga spelare, flera strateger och lika många vinnarskallar. Och så Tina Johansson förstås, som går i någon egen energikategori – modell oslagbar.

Politiken kan jag däremot tona ned något. Idag såg jag till och med hur någon i Nerikes Allehanda hade skrivit en insändare om alla tysta och osynliga politiker i Nora. Väldigt få, om ens någon, har sett eller hört kommunalråden utanför Tingshuset sedan de tillträdde.

Och Lindesberg blev sämst i landet, gällande skattehöjningar. Fem kronors skillnad mot Stockholms kommun per intjänad hundring. Är det så konstigt att folk börjar räkna på vad en flytt innebär?

Men, men… nu dags att gå från planeringstadie till praktisk matlagning. Grillad entrécôte, hasselbackspotatis, den redan nämnda grönpepparsåsen och lite sallad. En stund senare lite ost från Västerbotten och ytterligare lite vin. Betydligt mer ansträngning än att komma hem med en påse räkor och en flaska vitt. Men det är kanske inte ansträngningen fredagsmys handlar om? Då skulle svenska hem svämma över av långkokta grytor varje fredag…

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.