Magnus Wetterholm spelar rollen som Christer. Foto: Dragan Popovic

Mikroföreställningar av Stadra Teater

i ETTAN/KULTUR/NÖJE/NORA

NORA. Den 29 oktober går ridån upp och premiären på Ylva Eggehorns nyskrivna monolog Det kom så mycket emellan ges på Bergslagens minsta teater i Teaterfoajén i Nora.

Bergslagens minsta teater har fått växa fram i Teaterfoajén, mitt i Nora. Lokalens historia är spännande och uppfördes från början som ett svartbygge som skulle bli biograf. Någon biograf blev det aldrig, utan det blev bara en foajé och idag finns alltså Stadra Teaters miniscen i denna foajé. En meters scendjup och två meter i bredd och höjd, med röd sammetsridå och beräknad för 20 åskådare. I Coorona-tider väljer man dock att sälja endast 10 sittplatser. Den lilla lokalens format gör att publiken får unika upplevelser och kommer scen och aktör mycket nära.

Invigningsförställning blir monologen Det kom så mycket emellan av Ylva Eggehorn. För ett år sedan tillfrågade teatern Ylva om hon inte utifrån egen lust och längtan ville skriva för denna lilla teaterscen. Det dröjde inte länge innan hon svarade ja och processen fick börja.

När ridån går upp får publiken möta Christer, som gett sig in i sin garderob för att rensa upp i sitt liv. Och även söka efter speciella noter, då musiken ständigt ringer i hans öron. Men tyvärr blir han ideligen förhindrad, för ständigt kommer det ju så mycket emellan. Mitt i letandet närmar han sig den sköra punkt där man möter sig själv. Hans bästa vän får nästan träda fram och minnet av den stora kärleken kan bli starkt.

Pjäsen utspelar sig under 50 minuter och blir till en berättelse om att finna nycklar till sitt liv och sina minnen. Totalt kommer 24 föreställningar att spelas från 29 oktober till den 5 december och därefter kommer föreställningen att åka på turné.

Manus: Ylva Eggehorn, regi: Rune Jakobsson, scenografi: Märta Fallenius, ljus, affisch och foto: Dragan Popovic, producent: Renate den Hartog, regiass: Eva Haldert. I rollen som Christer: Magnus Wetterholm.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.