Miljöpartiet i Nora visste inget

NORA. Exakt hur den politiska kommunikationen fungerar i Nora kommun vet nog väldigt få. Informationen om missförhållanden på äldreboendet Tullbacken verkar ha hållits inom en väldigt liten krets.

På lördagseftermiddagen meddelade även Miljöpartiet att uppgifterna är helt nya.

Miljöpartiet i Nora skriver i pressmeddelandet att man tagit del av missförhållandena via media och man påtalar också att man inte har någon representant i kommunens socialutskott.

– Vi blir bedrövade av att många äldre verkar ha fått en undermålig omvårdnad, kommenterar Monika Aune, vice ordförande i Miljöpartiet i Nora. Sådana här missförhållanden ska inte få ske och det tyder på stora brister i ledning och styrning inom verksamheten.

Precis som flera andra vill nu Miljöpartiet att alla kort kommer upp på bordet.

– Miljöpartiet utgår ifrån att samtliga partier nu kommer att få en saklig och grundläggande information om vad som verkligen har gått snett. Vi förväntar oss också en handlingsplan som ska säkra kvaliteten på äldreomsorgen i Nora kommun i framtiden.

Posted by on 11 november, 2017. Filed under NORA. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

5 kommentarer till Miljöpartiet i Nora visste inget

 1. S Johansson

  13 november, 2017 at 06:55

  Moder Svea

  ”förtroendet kvarstår”. ?

  ICKE ! Socialens hela verksamhet behöver tillsyn från de övriga partierna, därför att man ”mörkat” –
  myglat, kör med ”policy”.

  Finns inget som tyder på att förhållanden bättrats, för att man påstår att man tagit fram en handlingsplan, som uppenbarligen inte fanns förut.

  Hur ser det ut i övriga verksamheter, inte minst med pengahanteringen ? Vad sysslar revisorerna med ?

 2. Moder Svea

  12 november, 2017 at 19:30

  Inga partier visste något om vanvården som pågått länge på Tullbacken,djupt” olyckligt” tycker sossarna,det är förjävligt på ren svenska att det inte uppmärksammats mycket tidigare.M partiet visste inget som vanligt,men med ny handlingsplan blir det ordning och förtroendet kvarstår,tills vidare.

 3. fia lisa

  12 november, 2017 at 14:59

  Tänk om det här handlat om ett Hund eller kattpensionat så hade verksamheten stängts omedelbart!
  Men nu handlar det om ”vård” på ett kommunalt boende för äldre o sjuka då händer absolut ingenting, de som bor där får inte ens pengarna tillbaka, ja dom månadsavgifter dom betalt för vård dom skulle ha fått!
  Kommunen gör inte sin del av avtalet, då ska dom krävas på ersättning också. Plus böter och ”plåster på såren” ersättning.
  Om kommunen hade minska lilla anständighet i sig så började man att betala tillbaka vartenda öre man fått i avgifter från dom bensde sen man fick kännedom om det här, dvs för ett år sedan!
  Allt annat är helt otänkbart, för vanvård ska kosta att utföra!

 4. Seglarn

  12 november, 2017 at 11:55

  Kommunledningen bör klargöra att det är på en viss avdelning som missförhållande rått. All personal ska inte klä skott för detta. Det handlar inte om bristande rutiner när möglig saft serveras, när naglar inte klipps mm. Det handlar om olämplig personal som bör skiljas från arbetet med äldre.

 5. S Johansson

  12 november, 2017 at 10:38

  Lördagens akuta framförande av ”tagelskjortan”, tror jag inte roade någon personal eller boende på åldringsvården.
  (så tar vi lilla tagelskjortan på—) Äldre komikerrevy.

  Till veckan blir det väl operation städning. Dvs
  inkallande av en ”tam” konsultkompis, som får i uppgift att producera positiva uppgifter och eventuellt ett fyrfärgstryck, över hur bra allt är i Nora.

  Vad det har med trivseln för anställda och gamla att göra vet inte jag, men någon får väl rätta mig om jag har fel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.