Min stora passion – Crossmix/Crossfit

hanna bloggJag hade nog aldrig trott att jag skulle falla så hårt för en träningsform som jag gjort för crossmix. Jag testade mest på skoj, trodde inte att det skulle vara något för mig då jag anser mig vara svag och ha prestationsångest mot andra. Men så fel jag hade. Det visade sig att efter mitt första pass med grym träningsvärk så var jag fast. Jag vet inte riktigt vad det är som får mig att vilja träna det så ofta jag kan men något är de.

Crossmix/crossfit är ett styrke och konditionspass byggt på ständigt varierande funktionella rörelser utförda under hög intensitet (www.crossfitnordic.se).

Under ett pass så arbetar man både med styrka och flås och får en allsidig träning. Detta har gett mig och komner förhoppningsvis ge mig stor hjälp när jag löper. När jag blir trött under en löptur så faller jag lätt framåt vilket får mig att orka mindre. Genom att träna upp den ”naturliga” korsetten (rygg o mage) så hoppas jag undvika detta och orka löpa både längre samt snabbare.

Det som även är bra med crossmixen är att alla tränar på sin nivå. Alla kör vi på i samma tempo men med olika vikter på stång och hantlar. Vi peppar varandra och har en god gemenskap. Vi är lite som en familj som finns och stöttar varandra.

Crossmixen har fastnat i mitt hjärta och kommer stanna där.

2 Comments

  1. Kul att läsa. Märks att du är ärlig. Inspirerande. Några bloggar till och jag börjar…

  2. Jag håller helt med dig Hanna, crossfit är en väldigt rolig träningsform som ALLA kan utföra efter sin egen förmåga, du ”tävlar” endast mot dig själv och det är grymt kul att märka av sina framsteg efter ett par gångers träning!

    Cecilia

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.