Robert Mjörnander tog chansen när han kom upp i A-laget.

Mjörnander klar för två nya år i LIF Lindesberg

LINDESBERG. På tisdagskvällen meddelade LIF Lindesberg att man kommit överens med succémålvakten Robert Mjörnander om ytterligare två år i brandgult. Mjörnander var tredjemålvakt när säsongen startade, men given etta i slutet av serien.

Lite krokig väg har det varit till LIF Lindesbergs A-lag. Tre år på handbollsgymnasiet slutade med en flytt till Kroppskultur innan återkomsten till LIF Blå i höstas. I A-laget satsade man på rutinerade Marcus Mattsson och unge talangen Ludvig Mattsson.

Mjörnander gjorde det riktigt bra i LIF Blå och när Marcus Mattsson blev långtidsskadad fick han chansen i A-laget och sedan dess har nog de flesta hoppats på en fortsättning. Mjörnander har den lägstanivå som krävs i Herrallsvenskan och kan vara den målvakt som kan ge tillbaka LIF Lindesberg dess kontringsspel.

Robert tacklade detta bra och presterade vecka ut och in både på träning och match med LIF Blå. Till slut gick det inte att hålla han tillbaka och han blev en del av A-laget och han fick känna på spel i Allsvenskan bakom Marcus redan under den senare delen av hösten. När sedan Marcus gick sönder, så har Robert visat i flera matcher att hans högsta nivå håller och med fortsatt hårt jobb och bra ambition tror vi Robert kan göra det ännu bättre. Ett bevis för andra att man via hårt jobb och prestation tar plats, skriver LIF:s sportgrupp på klubbens hemsida.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.