Besök på Cabinova. Från vänster Ulf Hildebrand, Lotta Olsson, Daniel Johansson, Pär-Ove Lindqvist, Kalle Söderlund och Carl-Gösta Ardesjö.

Moderater imponerade av Kopparberg

Besök på Cabinova. Från vänster Ulf Hildebrand, Lotta Olsson, Daniel Johansson, Pär-Ove Lindqvist, Kalle Söderlund och Carl-Gösta Ardesjö.

KOPPARBERG. Moderater på alla nivåer, riksdag, region och kommun, gjorde i veckan ett besök i Kopparberg. Efter ett par besök hos entreprenörer i kommunen var alla överens.

– Vi ser att landsbygdsfrågorna behöver sättas mera på agendan” sade Lotta Olsson, riksdagsledamot för Örebro läns moderater. Mycket av landets utveckling sker utanför de stora städerna och det viktiga är att stärka kommunikation, som vägar och bredband för att ge bra förutsättningar.

Moderaterna hade alltså samlats i Kopparberg i veckan. Lotta Olsson är riksdagsledamot, Pär-Ove Lindqvist är ledamot i regionfullmäktige och Daniel Johansson är förstanamn på moderaternas kommunlista i Ljusnarsberg i höstens val.

M-delegationen besökte först företaget Cabinova, som har ett 20-tal anställda och som producerar produkter för både Sverige och utlandet. Bland annat är den egna produkten en form av ”spisvakt” – det vill säga en grej som stänger av spisplattan om man råkar glömma den – en riktig storsäljare. Ägaren Carl-Gösta Ardesjö och Kalle Söderlund guidade och sade att orderboken är fyyld och att man gärna skulle anställa fler om man hittade personer med rätt kompetens.

Kopparberg är en småföretagarort och näringslivsrankingen har gått uppåt, men moderaterna vill komma längre.

– Vi skulle vilja skapa en ”Kopparbergsanda” på samma sätt som i Gnosjö, sade Daniel Johansson. Förutsättningarna finns om bara den rätta politiken kommer på plats.

– Att vanlig basservice i ett samhälle, som en väl fungerande vårdcentral och bra kollektivtrafik, är  självklara mål”, menade Pär-Ove Lindqvist, förstanamn på moderaternas regionlista i norra länsdelen.

Moderaterna besökte även Opera på Skäret och fick en visning av lokalerna och en presentation av nestorn Sten Niclasson. Opera på Skäret har blivit en unik företeelse och en riktigt stor tillgång för Kopparberg och att ha tillgång till opera i världsklass på en plats som Kopparberg är förstås världsunikt. Många var tvivlande till en början, men idag har kritiken tystnat och de flesta är stolta över den unika verksamheten. Och framtidsplanerna för Opera på Skäret är långt ifrån uppfyllda, något som imponerade på de moderata gästerna.

Besök på Opera på Skäret. Från vänster Daniel Johansson, Sten Niclasson, Pär-Ove Lindqvist, Ulf Hildebrand och Lotta Olsson.

2 Comments

  1. Landsbygdsfrågor på agendan,ja,just ja,det är ju valår,fa.n.,då tänkte nog Lotta till,bäst att visa lite intresse kring dessa frågor.

  2. Ambitionerna är det inget fel på.

    Men att ta sig runt socialisternas idéer med toppstyrning av samhället blir inte lätt.
    Möjligen kan man studera Nora, som ett avskräckande exempel.

    Så skall man absolut inte göra mot innevånarna, som inte har röd partibok.

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.