Moderater vill ha ett tryggt Hällefors

INSÄNDARE/DEBATT. I ett debattinlägg lägger Moderaterna i Hällefors-Grythyttan fokus på den otrygghet som många känner i Hällefors för närvarande. Ett eskalerande våld samtidigt som den lokala polisen går in i semestertider. Läs Moderaternas debattinlägg här.

Rådande läget i Hällefors/Grythyttan

På senaste tiden har den upplevda otryggheten ökat lavinartat på orten. Detta härrör sig från ett flertal tillfällen under en längre tid, där kommuninvånare blivit drabbade av det allt mer eskalerade våldet i samhället. Var och varannan dag läser man om någon ny händelse på Facebook eller hör prat på byn. Det är allt i från någon som blir misshandlad, rånad, verbalt trakasserade m.m. Allt från barn till pensionärer har blivit drabbade på olika vis. 

Lokala handlare drabbas även dem i större utsträckning av stölder, stök och hotfulla individer. Detta har skapat så pass stor oro i samhället, att frågan om ett medborgargarde kommit på tapeten, vid ett flertal tillfällen. Med anledning av detta känner vi Moderater en stark oro, och vi som aktiva förtroendevalda politiker måste göra något innan situationen eskalerar.  

Problemmakarna är vissa återkommande, och snart är det sommarlov. Hur säkerställer vi att fler kommuninvånare inte blir drabbade av dessa individer? Vilka insatser görs och i hur hög utsträckning? Kommer polisen vara än mer synlig nu under sommaren, likt mota Olle i grind? Vi vill att Hällefors prioriteras i än högre grad än vad som redan görs.  

Vi Moderater Hällefors-Grythyttan mejlade polisen i Karlskoga den 1/6, och idag blev vi via telefon kontaktad av den lokala polisen för ett bra och långt samtal. Det behövs fler poliser i Hällefors, och för att kunna få mer resurser behöver fler anmäla allt de ser som händer! 

Dock anmäler folk inte i den utsträckning som behövs, vilket gör att den faktiska bilden och antal anmälningar inte blir förenlig med hur verkligheten ser ut. 

Snart är det sommarlov och även polisen i Hällefors måste ha semester. Detta innebär ännu mindre polisnärvaro för Hällefors del, i en tid då fler är ute och alkohol, drogmissbruk och våld ökar. Vi Moderater Hällefors-Grythyttan tar detta på största allvar och kommer driva frågan via alla kanaler vi kan. Vi vill ha ett tryggt Hällefors och trygga kommuninvånare! 

//Styrelsen Moderaterna Hällefors-Grythyttan via Cecilia Albertsson kommunikatör Moderaterna Hällefors-Grythyttan

1 Comment

  1. Vad jag förstår finns det ett behov av samarbete mellan övriga Bergslagskommuner.
    I Nora finns ju langare/hälare och kändisar, personer som
    finns registrerade hos polisen för skadegörelse/ ofredande och konstiga bilolyckor

    En samordnare som sätter ihop det här klientelet och plockar in dom, eller åtminstone sätter lyset på dom skulle göra att dom söker sig till andra inkomstområden, med ökad trygghet för vanligt folk.

    I Nora tillsätter man lätt en konsult, frågan är om viljan finns ?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.