Moderaterna irriterade i simskolefrågan

HÄLLEFORS. Den röda majoriteten i Hällefors beslutade att det inte skulle bli någon kommunal simundervisning i sommar och oppositionen rasade mot beslutet.

Endera är vi alla förda bakom ljuset eller så ljuger man medvetet för oss i oppositionen, skriver Vivianne Pettersson (M) i en inlaga.

Den röda majoriteten i Hällefors har tagit en rad kontroversiella beslut sedan man tog över makten. Vänsterpartiet tycks ha stor påverkan på majoritetens dagordning och den nu debatterade simskolefrågan är den senaste i raden.

– Vid senaste kommunstyrelsemöte blev vi informerade om att förvaltningen skickat en förfrågan till berörda simlärare i våras men inte fått nåt svar, skriver Vivianne Pettersson. Men, vid vår faktakoll har de simlärare som genomförde simskolan förra året själva tagit kontakt med förvaltningen tidigt i våras och anmält intresse för att även detta år genomföra simskola vid Sångens badplats. Inget svar, ja eller nej, har kommit ännu, mer än att det då sades att det troligen inte finns pengar.

Vivianne Pettersson påpekar också att Johan Stolpen (V) sagt i NA att simlärarna kontaktats, men tackat nej.

– Vi, M och C blev nedröstade på senaste Kommunstyrelsen i juni då ärendet (äntligen) behandlades och sedan blev vi kallade populister för att vi ville genomföra simskolan i augusti. Vi är gärna populister om de barn/ungdomar som vill kan få lära sig simma. Att kunna simma 200 meter varav 50 meter ryggsim har två viktiga livräddande punkter. 1) Dels kan det rädda ditt liv om du hamnar i vattnet och 2) dels kan det hjälpa (rädda) dig i ditt val av yrkesbana, de poängen idrottsbetyget ger kan vara avgörande. Det blir ett F (icke godkänt) i Idrott om du inte kan simma.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.