Lillemor Bodman.

Moderaterna summerar efter halva mandatperioden

INSÄNDARE/DEBATT. Moderaterna i Lindesberg summerar i ett debattinlägg de två som passerat av den innevarande mandatperioden och berättar, på område efter område, vad man i nuläget vill satsa på i kommunen. Läs Moderaternas debattinlägg här.

Moderaternas Lindesberg – den trygga kommunen

Det är två år kvar till valet och Moderaterna i Lindesbergs kommun vill berätta för våra medborgare vad vi i nuläget vill med vår kära kommun.

Vi lever i en kommun med många möjligheter och vi har en del att vara stolta över men mycket kan bli bättre och det är detta Moderaterna vill utveckla och förändra.

I en osäker värld så känner vi ändå hopp inför framtiden och vår kommun.

Våra förslag och idéer handlar till största del om vår egen kommun men färgas också av Moderaternas nationella politik som arbetslinjen, skattesänkningar, migration, brottsbekämpning och försvarspolitik.

TRYGGHET är för oss moderater ett viktigt begrepp och kan tillämpas inom stort sett alla samhällsområden.

SKOLAN. Vi vill satsa på undervisningen och stärka lärarens roll för bättre måluppfyllelse. Integrations – värdegrundsarbetearbete i alla skolformer plus stärka svenskundervisningen för att göra våra nysvenskar till en del av vårt samhälle. Se över skolornas lokalkostnader och inrätta kamerabevakning på skolor vid behov. Välkomna privata aktörer.

UNGA. Bygga fler billiga boenden för unga. Skapa mötesplatser t ex ett Ungdomens hus/ Föreningshus.

ÄLDRE. Förbättra den kommunala servicen men också välkomna privata aktörer. Det finns ett förändringsbehov där man utgår från individens behov och valfrihet. Vi vill satsa på utbildning av personal, aktiviteter för de äldre och Stadsskogsskolan skulle kunna bli ett aktivitetscentrum. Se över säkerheten inför kommande pandemier bör vara en viktig fråga.

LASARETTET. Vi vill ha ett fullvärdigt akutsjukhus dygnet runt.

ALLMÄN TRYGGHET. Vi vill att trygghetskameror sätts upp på strategiska ställen liksom fler belysningspunkter för att öka tryggheten för medborgarna. Vi vill ha fler poliser till vår kommun, gärna patrullerande.

FÖRETAGSKLIMAT. Snabbare och smidigare beslutsvägar. Fler möten för att öka förståelsen mellan olika aktörer.

SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMND. Vi vill se över och effektivisera arbetet med t ex detaljplaner, bygglov, och miljöarbete.

KOMMUNIKATIONER. Tågstopp i Vedevåg. Bättre bussförbindelser. Ombyggnad av R50 till 2+1 väg med 100 km/h förbi Lindesberg och mot Dalarna.

KULTUR och FRITID. Prioritera barn och ungdomar, kulturskolan Garnalia. Vi vill ha någon form av stadsmuseum och vi fortsätter stödja Lindesbergs bio.

BOENDE. Planera så att det byggs lägenheter och villor efter behov. Underlätta för sjönära boende.

BAD. Kommunen bör anlägga ett utomhusbad på Loppholmarna och se över en del andra bad t ex Prästryggens badplats i Frövi.

KLIMAT OCH MILJÖ. Vi vill utöka och underlätta användningen av sol –, vind och vattenkraft i kommunen samt skapa bättre förutsättningar för den privata sophanteringen.

LANDSBYGDEN. Vi vill ha bra service och kvalité i hela kommunen. Bredband behövs till alla. Bra stöd till vägsamfälligheter så vi har framkomliga vägar. Det är också viktigt att det finns mötesplatser för dialog i hela kommunen.

KOMMUNENS ORGANISATION. Vi vill se över och effektivisera kommunens administrativa organisation och ledning.

DEMOKRATIN. Vi vill utöka antalet möjligheter till möten med medborgarna för att skapa förståelse för hur vår demokrati fungerar och öka inflytandet över kommunens beslut. Samarbeten kan t ex ske mellan Lindeskolans gymnasium, Vuxenutbildningen, SFI-undervisningen och kommunens politiker. Vi vill på detta sätt få en större förståelse och samhörighet för hur kommunen styrs.

Nu har du som medborgare fått ta del av Moderaternas förslag och tankar i nuläget när det gäller Lindesbergs framtid. Vi är ju i opposition för närvarande och får många gånger inte igenom vår politik men vi är hoppfulla och känner en stark medvind.

Kanske DU har några förslag som du kan delge oss!?

Lillemor Bodman,

För Moderaterna i Lindesbergs kommun

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.