Moralseger för Lindlöven

i Okategoriserade/SPORT

Löven_FalunLINDESBERG. Lindlöven vann en riktig moralseger mot Falun på söndagskvällen. Underläge 0-2 efter halva matchen, men seger med 4-3 när matchen var slut.

– Det vi ska ta med oss är att aldrig, aldrig ge upp, säger Löventränaren Staffan Tholsson direkt efter matchen.

Det såg inte bra ut till en början. Lindlövens agerande i den första perioden hade allt att önska och spelarna såg både tunga och ointresserade ut. Och efter Faluns båda mål i den första akten var det svårt att se hur hemmalaget skulle kunna vända.

– Jag var tvungen att gå ned på folk, suckar Staffan Tholsson. Det hände alldeles för lite.

Fyra formationer blev tre och Lindlöven lyckades höja intensiteten rejält i den andra perioden, men det skulle dröja 10.28 in i perioden innan Dick Ahlström prickade in 1-2. Men bara tre minuter senare kunde Simon Jellvert kvittera, lite tursamt.

– Falun fick två skitmål och det fick vi också, säger Staffan Tholsson.

Och 3-2 till Lindlöven efter bara 16 sekunder i den tredje perioden var förstås ett drömscenario. Därefter blev perioden nämligen en av de längsta i Lindehovs historia.

Det började med att Lindlövens Marcus Jonasén och Faluns Alexander Wadlund tilläts utkämpa en riktig NHL-fight, med matchstraff som följd. På de efterföljande utvisningarna lyckades sedan sekretariatet släppa in fel Faluspelare och i samma anfall kvitterade Falun. Bortdömt till en början, men godkänt efter det att domaren Billman tvingats konferera med expertis via telefon.

Lindlöven fortsatte dock att kriga och Patrik Larshans var den som till slut, men fyra minuter kvar att spela fick avgöra.

– Jag tycker vi var det bättre laget och att segern var rättvis, säger Tholsson. Och den här fighterandan ska vi förstås ta med oss till onsdagens match mot Huddinge.

Bäst i Lindlöven var förstalinan med Niklas Ottosson, Simon Jellvert och Patrik Säfström men även Patrik Larshans visade hur viktig han är.