MP: Nedläggning är inte rätt sätt

i INSÄNDARE/DEBATT/LINDESBERG

INSÄNDARE/DEBATT. I ett debattinlägg ger Miljöpartiet i Lindesberg sin syn på förslaget att lägga ned byskolorna i Ramsberg och Rockhammar. Miljöpartiet vill ha byskolorna kvar. Läs partiets debattinlägg här.

Miljöpartiet vill ha byskolorna kvar

Miljöpartiet de gröna i Lindesberg vill utveckla landsbygden. Vi anser inte att nedläggning av byskolorna i Ramsberg och Rockhammar är rätt sätt.

Vi vet att lärarna gör ett bra jobb ute i byskolorna och att eleverna trivs.

Det krävs allt mer av både lärare och elever för att nå läroplanens mål.

Vi förstår att det är problem att få behöriga lärare till vår kommun. Extra svårt har det varit till byskolorna bland annat för att de varit nedläggningshotade under lång tid.

Miljöpartiet tror att framtidens teknologi kommer möjliggöra distansutbildningar i större utsträckning och med det möjliggöra utbildning i ämnen som läraren kanske inte har behörighet i.

Det krävs starka personalteam, som också kommer utvecklas med den nya tekniken.

Att få en positiv skolstart, i en skola man är trygg med, betyder mycket för både elever och föräldrar. Trygga barn lär sig lättare!

Miljöpartiet anser att Lindesbergs kommun bör samarbeta med föräldrar och personal med syfte att byskolorna ska få finnas kvar.

Miljöpartiet vill att man tittar på andra lösningar för att spara pengar i kommunen.

Hur mycket får skolskjutsarna kosta?

Hur mycket sparar kommunen om människor inte kan bo kvar på landsbygden?

Hur mycket sparar kommunen på att lägga ner den kommunala skolan om flertalet elever istället väljer en friskola?

Miljöpartiet vill att man i nästa budget avsätter pengar så att byskolorna i Ramsberg och Rockhammar får vara kvar.

Miljöpartiet de gröna, Lindesberg

1 Comment

  1. En exklusiv skara barn, dom i Ramsberg och Rockhammar ska få undervisning i små grupper och ta stora resurser från vår gemensamma kassa. Dom ska ha det fint och vackert.Folket i dom två byarna tycks inte fatta hur offentlig ekonomi fungerar eller vilja fatta det. Dom har valt det rätta livet,enligt dom själva och vi andra ska betala. Patrasket i stan, samhällena och dom byar som inte har skolor får ta det som blir över. Egoister är ni!
    Nej, välkomna till tätorterna alla barnfamiljer så kan vi dela på resurser och dessutom slipper ni smutsa ner miljön med era avgaser efter alla resor till och från er bostad.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.