Musik vid Helgsmål på lördag

i ETTAN/NORA

GREKSÅSAR. I helgen är det dags för kulturslingan Ljusstråk i Nora kommun och i och omkring bygdegården och Grecksåsars Kapell är det febril aktivitet inför utställning och Musik vid Helgsmål.

-Kumla Spelmän skulle har varit på plats för att avsluta sommarmusiken, men de har tyvärr fått lämna återbud. Vi har dock skaffat en värdig ersättare i Erik Nordström från Östanbjörka och Grangärde, berättar Örjan Einarsson i Grecksåsars Byalag.

Erik Nordström har varit i Grecksåsars Kapell tidigare och är säkert ett känt namn för många. Erik är musiklärare, cellist, orkesterledare och dirigent, entertainer och Dan Andersson-kännare av stort mått.

Erik Nordström kommer att ge en utomhuskonsert vid Grecksåsars Kapell på lördag den 5 september och precis som vanligt inleds Musik vid Helgsmål med helhmålsringningen. Temat för kvällen är ”Dan i sensommarkväll” – ett program fyllt med poetiska pärlor, sångskatter ur Finnmarkens sångskattkista och en hel del sant och skrönt från Dan Anderssons byar, torp och stigar.

-Överraskningar lurar säkert runt kapellknuten, säger Örjan Einarsson. Det blir en riktig Finnmarkskväll när solen går ner i Hälltjärn, abborarna slår i Dammsjön och kvällen går över i skymning.

Grecksåsars Byalag, som arrangerar i samarbete med Svenska kyrkan i Nora och Studieförbundet Vuxenskolan, har sittplatser till alla 50 som man får ta in.

-Vi ber alla kolla väder, temperatur och kläder, säger Örjan Einarsson. Så att ingen sitter och fryser under kvällen.

Det är fri entré till konserten, men kollekt kommer att tas upp efter konserten.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.