Mycket sport för Källberg under veckan

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg har bevakat/skrivit mycket sport på sistone. Såväl hockeyn (läs GSK) som bandyn har under veckan spelat sina sista matcher för säsongen. Lite padel blir det också, för första gången, i den här krönikan. Läs Källbergs krönika här.

Våga vägra padel

Fredagen den 15 mars och det snöar. Idag har det väl i och för sig inte kommit speciellt mycket, men det nattliga snöfall som chockade oss i veckan kunde vi definitivt ha varit utan. För bara någon vecka sedan såg det ju ut som om det var dags att damma av golfklubborna.

Mycket har handlat om sport i veckan. Med all rätt. Guldsmedshytte SK tog sig ur träsket i Hockeytrean och tog sig upp i tvåan och det är bara att lyfta på hjälmen för en förening som verkar må väldigt bra. Förra helgen gick GSK:s U16-lag upp i Elit och några dagar senare var det dags för A-laget att avancera. Dessutom har man återigen lyckats få bygden med sig och publiksiffrorna har på sistone utklassat de som Lindlöven haft i Lindehov i vinter.

Nitro Nora gjorde samma sak som GSK. Utan egen is precis till kvalserien till Allsvenskan gjorde man något riktigt starkt som vann kvalet och kvalificerade sig till Allsvenskan 2019. Om det verkligen blir så eller inte återstår att se. Vi får hålla tummarna för att Bryngelson, Knutson, Malmqvist och de andra veteranerna älskar bandy alldeles för mycket för att lägga av. Och ska man se till Jesper Bryngelson, så är han, trots sina 42 år, rena junioren jämfört med farsan Hasse. Jag bevakade en match för typ tio år sedan och när NNBS hade dåligt med folk fick Hasse hoppa in, då fyllda 54 eller så.

LIF Lindesbergs kontrakt är räddat, men långt ifrån på eget grepp. LIF klarar sig utan kval tack vare att RP Linköping vek ner sig i slutskedet av serien. Nu är det bara att hoppas att LIF avslutar serien hemma mot OV Helsingborg på söndag på ett positivt sätt.

Jag bevakade ett väldigt knepigt dialogmöte i veckan. Region Örebro län ville ha en dialog om framtiden hälso- och sjukvård med invånarna i Lindesberg. Så mycket till dialog blev det inte, då regionens tjänsteman Tommy Larserö redan hade alla svar på vad vi skulle tycka. I mina ögon ett riktigt dåligt dialogmöte, som nog räddades av att regionrådet Karin Sundin visade en betydligt större ödmjukhet. När Larserö pratade kändes det som om klockan vreds tillbaka sådär 20 år, men trots påpekanden tycktes det inte bekomma honom. Larserö är ju bekant på våra breddgrader, då han ju varit kommunchef och/eller socialchef i såväl Ljusnarsberg som Hällefors. Tummen ned.

Jag har precis kommit hem från en invigning av Lindesberg Padel & Golfhall. En imponerande anläggning, även om jag själv aldrig testat padel. Lite tvärtom faktiskt, jag har sagt att jag aldrig ska spela padel – ett löfte som väger lika tungt som äktenskapslöftet. Träffade Kurt Ahlbin, Sten Gunnar Karlsson och Åke Persson på invigningen och tillsammans bildar vi föreningen ”Vi som vägrar padel”. Föreningens intentioner är att boka samtliga tider på alla banor, men använda dessa till något helt annat. Fyra stolar, två på varje sida av nätet, och ett litet dryckesbord i mitten och något gott att dricka. För ordningens skull får vi väl byta sida ibland…

Nu har jag inte tid att skriva längre idag. Tapas står på fredagsmenyn och lite kladd inför detta blir dagens sista uppdrag.

Ha en riktigt trevlig fredagskväll!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.