Mycket stark seger av Löven

LINDESBERG. Lindlövens IF svarade för riktigt bra insats när man besegrade Surahammar i Lindehov på onsdagskvällen med 4-2 (1-1, 1-0, 2-1). Hemmalaget vann skotten med 47-25 och segern borde ha varit större.

– Intensiteten var tillbaka idag, säger Löventränaren Staffan Tholsson. Jag märkte det redan på matchgenomgången då det var knäpptyst i omklädningsrummet.

För visst var det Lindlövens match. Laget var bättre i allt, vände spelet snabbt och anföll med ett tempo som krävs i Allettan – om man nu tar sig dit.

Surahammar är ett svårspelat lag, men tränarräven Tholsson går inte på två förluster i rad – åtminstone inte på grund av samma orsak.

– Så här överlägsna har vi inte varit på länge, säger Tholsson. Det borde ha blivit sex, sju måls övervikt för oss.

Och chanser saknades inte. Niklas Nooni, Anton Magnusson och Simon Jellvert borde kanske ha gjort mål på något friläge, men när laget ändå vinner glömmer man snart småmissar som inte blir avgörande. Nu gjorde Surahammar det första målet, men Lindlöven replikerade direkt.

– Det var viktigt att vi kunde kvittera så snabbt, säger Niklas Nooni, Men ärligt talat kändes det aldrig oroligt. Vi spelade bra idag.

Simon Jellvert kvitterade Surahammars ledningsmål bara 50 sekunder efter det att Lindlövens nolla sprack.

– I andra perioden kände jag att Sura började bli trötta, säger Staffan Tholsson. Vi pumpade skiten ur dom idag.

Andra perioden vann Löven med 1-0 efter ytterligare ett mål från förstalinan, den här gången från centern Niklas Ottosson.

Simon Jellvert gjorde sitt andra mål när han fixade in 3-1 efter fyra minuter i den tredje och efter en reducering från Surahammar kunde Niklas Nooni hänga upp spiken när han gjorde 4-2.

– En riktig laginsats, säger Tholsson glatt. Det här är ett riktigt bra lag, med bra individer, bra skridskoåkare och med en jäkla sammanhållning.

Tyvärr tvingades duktigen forwarden Patrik Safström kliva av efter en knäskada. Säfström vred knät i en sammanstötning med en motståndare, försökte några byten men klev sedan av.

– Jag kände att det inte gick, säger Patrik. Det är någonting som är fel alldeles under knät. Bäst att kliva av så att det inte blir värre.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.