Hanna Fridhamre

När det inte går som man vill

Hanna Fridhamre
Hanna Fridhamre

Just nu går det lite tungt. Som jag skrev i förra inlägget så har jag problem med mina handleder. Nu har det uppstått ännu en tråkig sak, jag har troligtvis fått en muskelbristning på utsidan av underarmen. Känns riktigt illa när jag gör bicepscurls. Försökte i går morse att ta lättare tyngder men det vara bara att inse att det inte gick.

Den stora frågan som nu uppstår är vad jag gör nu. Vila helt är inte ett alternativ utan jag kommer att köra på nästan som vanligt men får undvika att belasta den delen av armen. Hade detta hänt innan jag kom igång med min träning som jag gjort så hade jag med alla största sannolikhet slutat träna helt. Men tack och lov så har min mentala träning gett mig så mycket att jag bryter ihop och går vidare

MEN det är otrolig frustrerande när sådant här inträffar, jag vill ju bara vara frisk och kunna träna. Speciellt nu när jag ser sådana resultat. Träningsdjävulen har mig verkligen i sitt grepp 😉

Sedan har jag ju stora planer angående min egen löpning samt min löpgrupp och vad ser jag till min stora fasa, jo att det väntas mer snö… urk!! Jag som vill vår och snöfria vägar. Men men den som väntar på något gott. Till min stora glädje har det iallafall anslutit sig fler nya till min löpgrupp och fler är välkomna. Fick även en idé om att göra en tävling lite likt mästarnas mästare, får se om det går.

Sedan känner jag att jag skulle vilja får mer kunskap angående träning, är lite sliten i kroppen just nu. Hur gör man då? Kör man på som vanligt eller ska man lägga om träningen? Det är många frågor som dyker upp i huvudet. Jag vill ju komma vidare men samtidigt inte göra något dumt. Som sagt detta med träning har blivit en sådan stor del i mitt liv att jag funderar på om man kan gå någon grundkurs i hur man tränar och tar hand om kroppen bäst. Speciellt nu med tanke på att jag har min löpgrupp och vill kunna instruera dem på bästa sätt.

Som sagt många tankar har jag just nu och hoppas snart ha svar på dem. Ska nog sätta mig och googla lite kring allt detta. Ser ändå ljust på min träning inför våren och sommaren. Kan inte bli annat än bra har jag bestämt. Och flera utmaning har jag på g, men mer om dem nästa gång 😉

Ha en bra träningsvecka alla!

/Hanna Fridhamre

2 Comments

  1. Säkerligen en inflammation bara. Lätt hänt om man inte lär sig att koppla ur underarmarna när man tränar vissa muskelgrupper. Det är rätt vanligt bland ”nybörjare” att man greppar frenetiskt runt hantlar/stänger och aktiverar underarmarna i nästan alla övningar man gör.

  2. Tråkigt med skador, det är aldrig kul! 🙁
    En sak som du måste tänka på när du tränar hårt, är att periodisera träningen. Men det kanske du redan gör? Det går inte att köra på max jämt, då hinner inte kroppen återhämta sig. Hör av dig om du behöver tips eller hjälp 🙂

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.