Sundbyberg nästa!

L_AxelssonLivet som riksdagsledamot skulle det ju handla om var det sagt. Visst är det lite ”glassigt” då och då med fina middagar, kostym och slips men även den här tillvaron har sina rutiner. En ”normal” vecka innebär att jag är hemma i länet på måndagen. Ofta något besök på ett företag eller organisation för att få kunskap om vilka frågor som är viktiga att driva. Har jag tur så hinner jag med att träna lite folkdans på kvällen. Midsommar återkommer ju oftast varje år så det gäller att vara förberedd.

Tidig start tisdag morgon och skjuts av min snälla sambo till bussen på Nora torg. Den tar mig så till Örebro. Sen blir det oftast boskapsvagn till Stockholm. Ja SJ:s dubbeldäckare var nog aldrig tänkte till att transportera folk. Hamnar du vid en bordsplats så kan du inte räta på benen på två timmar. Känns inte heller som om jag någon gång åkt med ett tåg där toalett, kaffeautomat och dörrar har varit i funktion samtidigt. För att inte tala om bagage, man räknade inte med att resenärer då och då har med sig lite större väskor. Men just nu går de faktiskt oftast i tid, ta i trä!  Men nog nu med gnäll, måste då och då påminna mig själv om att inte bli allt för mycket ”tjurgubbe”.

Men det blir ofta väldigt mycket resande och då är man beroende av att det fungerar på ett bra sätt. Stationerna mellan Örebro och Stockholm kan jag rabbla i sömnen. Nästa Sundbyberg!lennart-blogg

Framme i arbetsrummet, i kvarteret Chephalus med utsikt mot Riddarholmskyrkan, vid kvart i tio. Sen börjar den mest mötestunga dagen av alla. Första mötet, den socialdemokratiska gruppen i socialutskottet, börjar klockan tio. Där går vi igenom alla handlingar inför Socialutskottets möte som börjar klockan elva.

Efter lunch fortsätter det med ”Länsbänk”, vi fyra socialdemokrater från Örebro län. Vi går bland annat igenom inbjudningar där vi behöver vara representerade och besök som vi ska ta emot i riksdagen.

Riksdagsgruppen, alla 112 socialdemokratiska ledamöter och den del av partiledningen som inte sitter i riksdagen träffas klockan 16.00 och beslutar om motioner, utser företrädare i olika sammanhang och talar om aktuell politik.

Innan jag får dra mig tillbaka till min övernattningslägenhet så brukar det oftast också vara något kvällsmöte ute på stan. Det kan handla om träffar med fackföreningar, Systembolaget, IOGT, företagsorganisationer och allt möjligt annat! Jag brukar vara ganska mör när jag äntligen får sätta nyckeln i låset på min, av riksdagen ägda, etta på sjätte våningen i ett hus i gamla stan.

/Lennart

2 Comments

  1. Om det finns synpunkter på vägarna så tycker jag att det är bättre att kontakta mig eller någon annan i styrelsen direkt på telefon. Vi har också årsmöte den 28/4 i Pershyttans Folkets Hus. Där kan man lämna synpunkter och välja styrelse.

    /Lennart

  2. Eftersom Du sysslar med Pershyttans vägförening, kan jag upplysa Dig om att en vägtrumma havererat utanför Micke och vattnet sprutar när bilarna kommer.

    Undrar om det inte är ditt jobb att se till sådant här, som ordförande ?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.