Nattis med säkerhetsproblem

KF1BLINDESBERG. Reglerna i Lindesberg gör det inte möjligt för nattanställd sjukvårdspersonal att få förskoleplats innan sitt arbetspass, något som kan äventyra säkerheten.

– Trötthet försämrar patientsäkerheten, sade Jennifer Lanelöv som tillsammans med Marie Fändrik tog upp frågan på kommunfullmäktige på tisdagen.

Av någon anledning är det alltså inte tillåtet att lämna sina barn på förskolan innan ett arbetspass, utan enbart efter ett pass. Jennifer Lanelöv och Marie Fändrik är sjuksköterskor och påtalade problemen under allmänhetens frågestund i kommunfullmäktige.

– Vi jobbar långa pass och sömn innan ett arbetspass är nödvändigt, sade Jennifer Lanelöv. Det är endast i Lindesberg de här reglerna finns, Nora ändrade för några år sedan. Undantaget för regeln gäller under älgjakten.

BUN-ordföranden Linda Swahn svarade de båda sjuksköterskorna med att hon hade full förståelse för problemet och bjöd in de båda till ett möte. Hon redogjorde för att problemet ligger under utredning, men att utredningen inte är klar.

Vänsterpartisten Ulf Axelsson ställde sig på Swahns sida och menade att problemet borde kunna lösas utan byråkrati.

– Vi löser det här, var Axelssons budskap.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.