Från vänster Jan Larsson (MP), Pia-Maria Johansson (LPo), Jonas Åkerman (S), Björn Folkesson (V), Anna Karlsson (S) och Tom Rymoen (M).

Neddragningarna splittrade majoriteten

NORA. Det blev inget beslut om att neddragningar inom individ- och familjeomsorgen i Nora. Det förslag som den politiska majoriteten lagt fram skickades på återremiss och en spricka i majoriteten blev uppenbar.

Det är inte varje dag som en spricka inom den politiska majoriteten blir så uppenbar som det blev på onsdagskvällen. När förslaget om neddragningar inom socialtjänsten skulle avgöras gick ärendet till votering, där oppositionens yrkande om återremiss vann gehör med siffrorna 12-7.

Med en så tydlig majoritet i kommunfullmäktige som Socialdemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Centern har, är det i stort sett omöjligt att inte få igenom alla förslag som ska beslutas. Vid onsdagens sammanträde var endast 19 av fullmäktiges 35 ordinarie ledamöter på plats, men alldeles oavsett handlar det ju om att ha ”de egna” trupperna med sig. Det hade inte Tom Rymoen (M) och Anna Karlsson (S), som var de i majoriteten som debatterade för att förslaget skulle gå igenom. Nu valde socialdemokraterna Jonas Åkerman och Håkan Boman samt kristdemokraten Gilite Rugerero att rösta för återremiss och förslaget är åter tillbaka på ruta ett.

Själva sakdiskussionen, den om att minska personalstyrkan inom individ- och familjeomsorg trots en redan svår arbetssituation, blev inte följaktligen inte den väntade. Den debatten kommer säkert om den splittrade majoriteten väljer att stå fast vid sitt förslag, när frågan i så fall kommer åter till kommunfullmäktige.

2 Comments

  1. Neddragning inom socialtjänsten borde lätt kompenseras, med en genomlysning
    av Nora kommuns ”ryggdunkarjobb” och kommunala ”hitte på jobb” och ”konsultjobb”så
    Det senaste ”hybrisobbet” med förbifart runt Nora inne bland villorna, kostar
    en del konsultkronor

    aha, jälvlar pengarna är slut ! Men än finns det hopp. Kalla in Kinesiska ambassadören så bygger han en järnväg till Örebro, med ”integrerade” eller kommunala arbetsbyxor.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.