Pressbild

Nicolai Nickson ställer ut i Lindesberg

Pressbild

LINDESBERG. På lördag klockan 12 är det vernissage i Konstrummet på Lindesbergs stadsbibliotek. Utställare är konstnären och skulptören Nicolai Nickson från Ställdalen, New York och Stockholm. Titeln på utställningen är ”Bland ruiner och lupiner”.

Ordningen är egentligen den omvända. Nicolai Nickson är uppväxt i Stockholm, bodde och utbildade sig i New York i 13 år innan han flyttade hem till Sverige och Ställdalen i Ljusnarsberg.

Nicolai Nickson beskriver sig själv i programbladet till utställningen.

”Angående mig själv kan jag väl säga att jag studerade måleri i Stockholm, där jag kommer ifrån, och skulptur (som jag har en Mastersexamen i) i New York, där jag bodde mellan 2002 och 2015, då jag flyttade tillbaka till Sverige och bosatte mig i Ställdalen. Jag arbetar traditionellt med avbildande måleri (porträtt och landskap) och skulptur (figurer). Jag söker efter ett koncentrerat uttryck med ett rikt formellt språk baserat på visuell iakttagelse. Ibland finns en berättelse eller situation antydd, ibland är den mera uttalad. Men i allmänhet vill jag att mina konstverk ska vara autonoma och inte kräva särskilt mycket förklaring för att kunna upplevas. 2016 utförde jag en Mariaskulptur åt Ljusnarsbergs Kyrka i Kopparberg. Jag finns även representerad i Örebro Läns Museums samlingar.”

Vernissagen på lördag 19 augusti klockan 12-14 och utställningen ”Bland ruiner och lupiner” pågår till den 20 september.

Banner

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.