Niklas Lihagen klar för Lindlöven

LINDESBERG. Lindlövens IF kunde på onsdagseftermiddagen presentera en sen men välkommen superförstärkning. Elitspelaren Niklas Lihagen, senast i BIK Karlskoga, ingår från och med nu i Lindlövens trupp.

– Vi har jobbat länge på att få hit Niklas, berättar sportchefen Tomas Östlund. Det var nära redan förra säsongen, men vi är otroligt glada att det ändå blev nu.

Tomas Östlund.

Rutinerade Niklas Lihagen har ett CV som kan bli extremt viktigt för Lindlöven i vinter. Löven har under flera år satsat på ett mycket ungt och skridskostarkt lag med stor utvecklingspotential, men i de viktiga matcherna har man saknat rutin att luta sig mot.

– Visst är det så, säger Tomas Östlund. Vi behöver en spelare som har stor erfarenhet av viktiga matcher, men som fortfarande brinner för ishockeyn. Niklas har allt det där, han har varit med och spelat upp lag och han har varit med och rasat ur och vet vad som behövs.

Med Niklas Lihagen in i truppen är årets bygge i stort sett klart. Fortfarande återstår dock en back, men Tomas Östlund ser positivt på situationen.

– Jag kan säga att vi har de spelare vi vill ha, säger han. Vi har lyckats få hit de spelare vi tittat på och velat ha. Visst är laget ungt och det kommer säkert att bli lite svajigt till en början, men i truppen finns en stor utvecklingspotential. Jag är jättenöjd.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.