Framgångsrik säsong utan avancemang. Orkar NNBS kämpa vidare?

Nitro Nora hoppar av spel i Allsvenskan

NORA. Nitro Nora BS imponerade i kvalet till Allsvenskan i bandy och tog en av de åtråvärda platserna, men idag meddelar man att man inte kan ge klartecken till spel i Sveriges näst högsta division, utan väljer att stanna kvar i division 1.

-Vi kan inte sabotera för hela föreningens leverne, säger NNBS-ordföranden Curt-Eric Hermansson. Jag kan bara säga att jag är besviken.

Med små resurser lyckades Nitro Nora BS ta sig till Allsvenskan 2019/2020. Nu tvingas klubben tacka nej till den allsvenska platsen.

-Ekonomiskt mäktar vi inte med mer än vad vi gör idag, säger Curt-Eric Hermansson. Vi har försökt att få Nora kommun att ta över vår anläggning, precis som man har gjort med ishallen, och därmed ge oss en chans. Vi får idag 975000 kronor i driftbidrag från kommunen, men den verkliga kostnaden ligger på 1,3 miljoner.

Ett inte helt ovanligt scenario i idrottssverige idag. Föreningar satsar på investeringar med kommunal hjälp, men stödet minskas eller dras bort när den kommunala ekonomin blir sämre.

-Jag tycker att man har hanterat det här dåligt från Nora kommuns sida. Jag skrev till kommunen i juli förra året, där jag beskrev situationen, men vi har fortfarande inte fått något riktigt svar. Jag tycker det är jävligt svagt.

Nitro Nora BS hamnar i en rävsax, där man inte får någon bonus för att man åker Sverige runt och gör reklam för Nora.

-Det kostar ungefär 150000 kronor mer att spela i Allsvenskan och och vi kan inte riskera föreningens framtid.

Varför inte Nora kommun satt sig ned med representanter för Nitro Nora BS för en riktig hearing är okänt.

-Jag kan bara säga att det känns för jävligt att tacka nej till platsen i Allsvenskan, säger Curt-Eric Hermansson.

2 Comments

 1. Jag tycker det här mest liknar, vad som händer, när obstinata ungar kommer förbi godishyllorna, dvs skattebetalarnas pengar.
  Dom blir högljudda !

  Kanske det är dags att som andra fattigpensionärer, titta i plånboken, om slantarna räcker till falukorv
  och blodpudding, eller om man som alla andra tvingas sälja ut på loppis.

  Drömmen om spelararvoden, bonusar och träningsläger utomlands, gäller bara supereliten.

 2. Lider med dig, föreningen och bandyn Curre, jag har själv barn som spelar bandy, fotboll, innebandy och vet hur mycket fungerande föreningsliv bidrar till ungas utveckling och trygghet, men den kommunala och politisk ledningen duckar, jag möts på samma sätt rörande frågor inom fotbollen.

  Sedan förra året och turbulensen inom Nora BK så har kommunen vid ett tillfälle frågat hur det går och att kommunen självklart skall stötta. Nora BK har haft ca 400 aktiva i föreningen och jobbat med integration av nya Nora bor.

  Ansvariga tjänstemän väljer idag att inte svara när de får frågor, jag har flertalet Mail obesvarade. Jag träffade Solvieg Oscarsson idag, och fick löftet att självklart skall tjänstemännen svara och möta upp.

  Jag är så besviken på kommun och politisk ledning, när jag vet hur många ideella jobbar för att föreningarna skall fungera, vi blir nonchalant bemötta.

  Nora som stad kan inte fortsätta att bara vara turisternas och pensionärernas stad, ekvationen går inte ihop, det måste finnas förutsättningar för barnfamiljer och unga att bo i Nora.

  Besviken ordförande i Nora BK

  Mats Lindahl

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.