Nitro Nora vann mot UNIK

UPPSALA (UPPDATERAD). Nitro Nora BK tog på onsdagskvällen en mycket värdefull seger när man vann borta mot UNIK från Uppsala.

Matchen slutade 3-4 (0-4).

– Det blir en skön hemresa ikväll, säger NNBS-tränaren Niclas Holmgren. Det finns en hel del bra saker att ta med från kvällens match.

Nitro Nora BS befinner sig i ett läge där egentligen alla matcher är av så kallad ”måste-karaktär”. NNBS ligger på kvalplats och är tvingat att ta poäng för att senare i vinter undvika ett ovisst kval.

– Exakt så är det, säger Niclas Holmgren. Dagens match mot UNIK, söndagens hemmamatch mot Borlänge och bortamatchen mot Tranås helgen därpå är väldigt viktiga för oss.

Nitro Nora var klart bäst i inledningen och efter 18 minuter hade Jesper Bryngelson gjort både 0-1 och 0-2 och innan den första halvleken var slut hade Tomas Knutsson och Mattias Söderman sett till att ställningen var 0-4.

Men UNIK visade inga tecken på att ge upp i den andra.

– Nej, de kom ut med bra energi, men Jesper Bryngelson hade ett jätteläge att göra 0-5. Istället kunde dom göra 1-4 och 2-4. Och 3-4 kom ju ganska tidigt så det var tufft på slutet när vi var trötta.

Ändå blev det en seger och två efterlängtade poäng.

– Ja, det var väldigt skönt. Och vi spelade disciplinerat och bra i den första halvleken, något vi kan ta med oss. Nu går vi för revansch hemma mot Borlänge på söndag.

Mål NNBS: Jesper Bryngelson 2, Tomas Knutsson 1, Mattias Söderman 1.

Posted by on 3 januari, 2018. Filed under NORA,SPORT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.