Nora BK drar sig ur fotbollstvåan

NORA. Ett mycket sorgligt besked lämnades från Nora BK under fredagskvällen. Nora BK drar sig ur division 2-fotbollen och får nu börja om i division 7.

Många sörjer nog just nu att Nora BK hamnat där man hamnat. Efter flera år av sportsliga framgångar beslutade alltså styrelsen för föreningen att lägga ned herrlaget och alltså dra sig ur division 2-fotbollen.

För fotbollsälskarna ett fruktansvärt beslut såklart, men styrelsen såg sannolikt ingen möjlig väg att få ihop vare sig ett lag eller ekonomin sedan sportchefen Peter Palmqvist först lämnat styrelsen och därefter Nora BK för en roll i Degerfors IF.

Kanske kan uppflyttade IFK Lindesberg fånga upp några av spelarna, men det kommer nog att dröja en tid innan de som gillar fotboll på bra nivå åter kan se bra fotboll i 24i-området. Att ta sig till division 3 är oerhört bra och att ta steget upp i division 2 slår det mesta gällande sport i Bergslagen.

Klockan är mycket när 24i nås av den här tråkiga nyheten, men vi försöker följa upp den under helgen. Reaktionerna på sociala medier var dock inte nådiga under fredagskvällen.

19 Comments

 1. Barry, vad jag vet så fick väl du sparken ifrån föreningen? och vad har du gjort för att främja fotbollen i Nora?

 2. Håller fullständigt med vad Barry skriver. Palmen har gjort så mycket för fotbollen i Nora och så får han bara skit för det. Och tänk på spelare och alla runt omkring som har slitit för fotbollen, sen tar det bara slut pga styrelsens inkompetenta beslut. Tycker hela styrelsen skulle avgå!

 3. Norabo!
  Du är inget annat än en nättroll, det palmen gjort och gör för Nora kommer du aldrig nå upp till. Alla norabor borde vara tacksama gentemot palmen. Han förtjänar bättre, när seniorverksamheten är nedlagt så kommer ni inse vilket jobb palmen har lagt ner för att ni som Norabor ska ha ett fotbollslag att vara stolta över. Stirra inte blind på hur många Nora spelare som är i startelvan, U21 laget som Nora har haft har nästan bestått av Nora spelare och resten från närområdet. Nora bks version har alltid varit att bli oberoende av spelare ”utifrån”. Det har gjorts satsningar för att utveckla ungdomsverksamhet med t.ex. ta in kompetenta ledare. Sedan är palmen inte den bästa på att delegera saker och visa uppskattning för de ideella eldsjälar. Men sådan är palmen, han vill driva saker framåt till det bättre. Vad gör du för föreningen norabo? Vad gör du för gott för att främja kommunens utveckling? Börja med att stå upp för din åsikt och träd fram med ditt namn din ryggradslösa människa. bary/föredetta tränare

 4. Svar till Norabo och Förundrad.
  Som vanligt när folk skall sprida falska och ogrundade rykten så gör man det anonymt. Ganska talande för den värld som sådana människor lever i.
  Påståenden som ”fuffens” pengar är som ”Förundrad” mycket riktigt påpekar förtal. Jag kommer dock inte göra någon polisanmälan gällande detta, polisväsendet har betydligt viktigare saker att handskas med än vad som ljugs om här.
  Du har helt rätt i att Nora BK skall spela på den nivå dom hör hemma. Det som dock är konstigt att du skriver att det var 700 personer (har aldrig varit, däremot 600) på div. 4-matcher och 174 på sista hemmamatchen, skillnaden enligt dig skall vara antalet s.k. Noraspelare på planen.
  När Nora BK säkrade avancemanget i div. 4 2015 (hemma mot Öfvre Adolfsberg) så var det 304 personer på publikplats och det var fem spelare i startelvan (då räknar jag in Lukas Forsberg) som var fostrade i Nora.
  Du har förstås rätt i att jag varit en katastrof för Nora BK. När det gäller ”städningen” efter mig i föreningen så hänvisar jag till styrelsen. De har inget lätt arbete framför sig, speciellt när det skall reda ut allt ”skit” som jag åstadkommit. Att lägga ner massor av tid på en förening, där allt från att städa idrottsplatser till att ställa upp och skjutsa barn och ungdomar (kanske rent av dina?) för att de skall ta sig till bortamatcher, är inget man gör ostraffat och skall förstås åtgärdas. Det känns dock tryggt att veta att sådana som Du Norabo tar hand om föreningen och ger alla en chans att spela fotboll i Nora, både unga och gamla. Jag kan också glädja dig och andra att jag i fortsättningen inte kommer bemöta eller skriva något om Nora BK på social medier. Good luck!

 5. Nej nu får det fanemej vara nog med skitkastning. Det är förjävligt att Källberg släpper fram kommentarer om påstådda”fuffensaffärer” från ”Norabo” utan att varken precisera sig eller ha bevis för det. (borde prövas av åklagare om det är förtal)
  Jag håller inte på nån sida i den här konflikten men nån jävla ordning ska det fanemej vara!
  Skärp till er allihop och stäng ner den här artikeln innan den urartar helt. (det har den redan gjort förresten!)

 6. Ja du ”Palmen”… Allt som skrivits om NBK denna säsong har varit vinkat utifrån ditt perspektiv… sanningen är den att det är tack vare dig som det ser ut som det gör! DU har sett till att Nora spelar där de gör med DINA pengar och dina fuffensaffärer… Men det är inte gär Nora borde vara… För ALLA som varit på Norvalla sen Nora BK spelade i 4:an till sista hemmamatchen i år så har besöksantalet dalat, intresset sjunkit, skit snacket om dig ökat och sanningen om dig och ditt kunnande fotboll trätt fram i ljuset. Det var 174 personer på sista hemmamatchen mot över 700 när NBK låg i 4:än. Då mönstrade NBK 4 spelare som spelar en längre tid i Nora mot i stort sätt ett helt lag från Nora eller närområdet! All heder åt Mats m.fl. i styrelsen som försöker göra rätt i härvan du lämnat efter dig! Vad beträffande källor så läs de första 2 meningarna…

 7. Frågan som styrelsen bör ha ställt är om klubben har spelare till ett A-lag som vill spela i 7:an. Tror det är få som vill det efter ha spelat i 2:an

 8. Tråkigt att läsa att sådan kvalitets fotboll går i graven! Har varit ett nöje att följa laget från div6 till div2

 9. Bör man inte ha ett möte där spelare,tränare, föräldrar och medlemmar får information om styrelsens planer, innan man tar ett så viktigt beslut. Vet inte vad ni tycker men hellre Palmen BK i tvåan än Nora BK i sjuan.För tror nog att de flesta vill titta på bra fotboll och våra juniorer som lägger ner mycket tid på träning vill ha ett bra representations lag.

 10. Har som förälder varit med från div6 och sett grabbarna klättra upp till div 2.Hade inte palmen gjort det han gjort för klubben hade dom inte spelat där. Det har varit en rolig resa.

 11. Svar till Norabo! Skvaller är Du och andra som ägnar dig åt! När du nu verkar ha så bra kontakt och får info av personer i styrelsen, vilket tyvärr andra i föreningen ännu inte fått, så medsänder jag det förslag till samarbete som jag redovisade till båda föreningarna. Det är sedan upp till Källberg vad han gör med detta.
  Om du har hållit dig vaken fram tills nu så kan jag också meddela dig att varje styrelsemedlem i Nora BK fått ta del av detta förslag via mail. Det är därmed dokumenterat att alla tagit del av förslaget. Källfakta var ordet…

 12. Anders Busk. Visst har du rätt och jag glömde i förbittringen över Noras beslut att Grythyttans IF gjort en fantastisk säsong och avancerar från fyran till trean. En enda förlust på hela säsongen, väl?

 13. Har du fått dessa uppgifter bekräftade av någon som faktiskt sitter i styrelsen eller bara av Palmen själv? Vore du en seriös journalist skulle du inte skriva på skvallermanèr! En dag ska du och Palmen-fanklubb också vakna!

 14. Vägar fanns det för styrelsen, det var till och med en motorväg! Då det säkert kommer florera rykten igen, både om mig och föreningen, vill jag därför ge fakta gällande detta;
  Jag har den senaste månaden varit stor del i att få ett samarbete med Nora BK och Degerfors IF gällande Herrlaget för spel i div. 2. Föreningarna delar på kostnaden kring laget där Degerfors bl.a står för kostnaden av en huvudtränare, material, planhyror (försäsong) osv. Detta kostnadsförslag har jag delgett båda föreningarna. I sammanhanget skall också tas med att de sponsoravtal som tecknades inför säsongen 2018 gäller även år 2019 om Nora BK spelar div. 2-fotboll.
  När det gäller spelarrekrytering så var det också bra förspänt för Nora BK. Från Degerfors så hade det anslutit cirka 8-9 spelare som står på gränsen till deras A-trupp och således håller bra div. 2-klass. Dessa tillsammans med spelare från Nora hade utgjort en bra stomme i det laget och det hade dessutom funnits möjlighet för de yngre som är på väg upp i seniorfotboll att utvecklas med bra tränare och spelare.
  Detta är fakta och som jag delgav respektive förenings styrelse. Den ena styrelsen var positiva och såg möjligheterna medan det i den andra styrelsen, inte alla men de flesta, gjorde det enkelt för sig…

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.