Naj Karlsson gjorde två mål mot BK Forward U19. Arkivbild.

Nora BK förlorade viktiga måstematchen

NORA. Hemmaplan och ett lag som ligger efter i tabellen måste såklart besegras, men Nora BK fick en riktig mardrömsstart mot nästjumbon IK Arvika på lördagen. 0-2 efter sex minuter blev till slut 1-3.

Första baklängesmålet efter bara fyra minuter och 0-2 två minuter senare var förstås den kalldusch Nora BK inte behövde i lördagens hemmamatch mot IK Arvika. En så tidig ledning går att spela på och när Arvika sedan gjorde 0-3 i matchminut 46 var matchen i det närmaste över.

Naj Karlsson reducerade i och för sig några minuter senare, men närmare än så kom inte Nora BK i vårsäsongens sista match. Förlusten innebär att NBK återtar nästjumboplatsen i tabellen, med endast Grythyttan efter sig.

Summeringen av den så kallade Palmeneffekten blev alltså tre poäng på lika många matcher och det kan väl konstateras att Peter Palmqvist gjorde det han kunde med det lag Nora BK har i år. Man har stundtals visat upp att man kan spela ett betydligt mer strukturerat spel, men räcker inte spelarmaterialet till så finns inte så mycket att göra.

Huruvida Nora BK kommer att gå på spelarjakt under sommaruppehållet eller inte är okänt och de enda uppgifter som finns är att Peter Palmqvist roll som nödlösare slutar idag.

Nora BK går nu på sommaruppehåll till den 2 augusti, då man möter Yxhult på bortaplan. Nästa hemmamatch spelas den 10 augusti, då Hertzöga gästar Norvalla.

2 Comments

  1. Ja ha, men man måste ju försöka se det positiva i allt !

    Nu behöver ju inte kommunchefen riva sig i håret, för att skrapa fram pengar till
    en ny konstgräsplan.

    Behövs ju ingen när fotbollen ligger på den här nivån och inte heller några spelararvoden.
    Blev lite klirr i kommunkassan ?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.