Nora BK fortfarande obesegrat

i NORA/SPORT

SÄFFLE. Nora BK är fortfarande obesegrat i division 3-fotbollen sedan man spelat oavgjort 3-3 borta mot det förmodade topplaget Säffle FF på fredagskvällen.

Det började bra för NBK då Chris Vorenkamp redan i den 9:e minuten ordnade ledningsmålet. En fin långboll från David Johansson tog Chris snyggt med sig via bröstet och lyckades sedan klacka bollen över målvakten. Det var hans första mål i NBK-tröjan och ett snyggt sådant också.

Glädjen blev dock inte långvarig då hemmalaget kvitterade genom lagets specielle målskytt Joachim Broström. Bara minuten efteråt var Chris ytterst nära att göra sitt andra mål men hans fina nick tog i stolpen. Den första halvtimmen var spelmässigt jämn, men i den 28:e minuten inträffade det som man trodde skulle väga över matchen till NBK:s fördel. Hemmalagets målvakt gjorde ett fult utspel mot en liggande Sonny Westberg och domaren plockade fram det röda kortet och visade samtidigt på straffpunkten. Säffle fick sätta in en utespelare i mål och den efterföljande straffen slog Jakob Nilsson behärskat i mål.

Utvisningen blev dock en tändvätska för hemmaspelarna samtidigt som Noraspelarna gick ner i tempo. Det var således ett gyllene läge att stänga matchen i andra halvlek med en man mer på banan men i stället så var det Säffle som vann de flesta närkamper och andrabollar första 30 minuterna i andra akten. Säffle kunde också vända matchen med två mål av Broström som båda gångerna sprang sig fri från Noras försvar och han blev således tremålsskytt i matchen.

Sista kvarten vaknade Nora till och fick till en forcering för ett kvitteringsmål. Målet kom på tilläggstid då David Johansson hittade fram till Jakob Nilsson som från nära håll fick in bollen i mål. I slutsekunderna var sedan Chris Vorenkamp nära att bli stor matchhjälte då han fick ett bra läge men hans nick smet utanför stolpen.

Det var blandade känslor hos Noraspelarna efter matchen. En poäng borta mot starka Säffle FF är förstås bra men samtidigt kändes det lite surt att inte kunna vinna matchen när NBK spelade med en man mer i 60 minuter.

Bäst i Nora denna kväll var tvåmålsskytten Jakob Nilsson samt Chris Vorenkamp som speciellt första halvlek gjorde ett starkt jobb som forward.

– Tre bortamatcher i inledningen har gett sju poäng och nu väntar äntligen hemmapremiär då seriefavoriten FBK Karlstad kommer på besök nästa söndag, säger sportchefen Peter Palmqvist. Vi kan räkna med storpublik och fjolårets premiär lockade 400 personer. I år bör det bli betydligt fler som kommer och stöttar laget.