Nora BK hamnar i Södra Svealand

NORA. Serieindelningen för division 2-fotbollen kommande säsong är fastslagen. För nya division 2-laget Nora BK blev det, till sist, Södra Svealand som blev hemvist. Detta sedan Nora protesterat mot att bli placerad i Norra Götaland.

Nora BK håller som bäst på att ställa om för en ny resa. Inget lag i 24i-området har någonsin varit uppe så högt i seriesystemet som NBK är i och med division 2-avancemanget i höstas. Det är nu det ska bevisas att anrika Nora BK hör hemma i fotbollens finrum.

Föreningen restaurerar just nu Norvalla till en nationell arena som ska klara spel i tvåan och i veckan blev det alltså klar att man har tilldelats en plats i Division 2 Södra Svealand. Men inte utan besvär.

I förbundets initiala förslag till serieindelning för tvåan var Nora BK tilldelad en plats i Norra Götaland, något som fick Nora BK att protestera. Division 2-konkurrenten Örebro Syrianska IF var placerad i Södra Svealand, och idel långresor var att vänta. Men förbundet visade sig vara lyhörd för Noras protest. När serierna var fastlagda var Nora BK en del av Södra Svealand.

Motståndare under kommande säsong blir Enskede IK, Huddinge IF, IFK Aspudden Tellus, IFK Haninge, Newroz FC, Värmdö IF, IF Sylvia, IK Sleipner, AFK Linköping, Södertälje FK, Eskilstuna City, Värmbols FC och Motala AIF.

Division 2 startar helgen efter påsk (7-8 april) och spelschema meddelas senare.

Posted by on 2 december, 2017. Filed under NORA,SPORT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.