Nora BK inleder tuff höst ikväll

NORA. Efter en tung vårsäsong med sparkad tränare och endast tre segrar på 13 matcher har Nora BK satt sig i ett mycket prekärt läge inför kvällens höststart borta mot Yxhults IF. Med sex poäng upp till kvalplats och med bara nio matcher kvar att spela blir det en tuff utmaning att klara nytt kontrakt.

Under fjolårssäsongen krävdes 27 poäng för att slippa kvalplatsen och det troliga är att det kommer att krävas minst lika många poäng i år för att slippa degradering.

Ifjol krävdes det 27 poäng för att slippa kvalplatsen och det krävs säkert minst lika många poäng i år för att slippa degradering. Fem av de nio återstående matcherna avgörs på Norvalla och det krävs förstås att Nora BK åter gör hemmaarenan till sin borg. Så har det verkligen inte varit under våren, då NBK endast grejat två poäng på hemmaplan.

Klart för hösten är att förre sportchefen Peter ”Palmen” Palmqvist kommer att leda laget.

– Ja, det stämmer, säger Palmen. Anledningen till att jag blev en fortsatt ”nödlösning” är flera. Dels så är det svårt att få tag i lediga tränare den här tiden på året och då även spelarna önskade att jag skulle vara kvar så tittade jag och klubben på om det gick att lösa. Det blir inte helt smärtfritt då jag har mitt jobb i Degerfors IF att ta hänsyn till men då DIF var förstående till situationen så var det upp till mig att fatta beslut. När jag dessutom kunde få bra hjälp på en del träningar så kändes det okej att fullfölja säsongen. Med det prekära tabelläget som är så känns det inte heller rätt att plocka in någon yngre tränare som riskerar att få ”åkte ur trean” på sitt CV utan att ha någon skuld i det.

– Läget är dock långt ifrån hopplöst och både jag och spelarna kommer göra allt för att Nora BK skall spela vidare i trean även nästa säsong, vilket även styrelsen framfört vore bra för klubben. Truppen är dock tunn och det finns inte mer än 15-16 spelare att tillgå. Det har inte kommit in några nya spelare under uppehållet men däremot har vi tappat Abas Ali Awes som flyttat på grund av studier.

Nora BK har tränat på under uppehållet och kanske har man lyckats stabilisera spelet?

– Vi har spelat en träningsmatch under uppehållet och slog då division 4-laget KB Karlskoga med 6-1 på bortaplan. Vi skall dock inte dra för stora växlar på den segern då KB saknade ett flertal spelare men det var ändå en nyttig genomkörare, säger Peter Palmqvist.

Ikväll startar alltså serien om efter några veckors vila och omgående väntar en tuff bortamatch mot Yxhults IF.

– Det är ett helt annat motstånd vi kommer möta när vi ställs mot seriesexan Yxhult som förstärkt inför hösten med två spelare från BK Forward och säkert siktar på att kriga om topplaceringarna i serien, säger Palmen. Men jag hoppas att NBK-supportrarna ställer upp för laget under hösten och ger oss stöd, framför allt på hemmaplan, men även på bortaplan.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.