Nye sportchefen Björn "Böna" Andersson ryckte in under hösten i division 3. Här mot Grythyttans IF.

Nora BK laddar om för fyran

NORA. Efter katastrofsäsongen 2019 laddar Nora BK om för spel i division 4. Ny sportchef är Bjöörn ”Böna” Andersson, som under söndagen hann presentera en helt ny tränartrio.

Huvudtränare för Nora BK 2020 blir Niklas ”Nille” Blom.

Det var darrigt en tid när division 3-säsongen tog slut. Nora BK åkte ur serien och klubben kallade till ett extra årsmöte, där det skulle diskuteras om Nora BK över huvud taget skulle ha ett representationslag i division 4 under 2020. Nora BK har egentligen varit ett krislag ända sedan Peter ”Palmen” Palmqvist hoppade av som sportchef mitt under division 2-säsongen 2018. Nora klarade kontraktet, men valde att avstå sin plats i tvåan och ett tag såg det ut som om NBK skulle få börja om i division 7.

Nu blev det trean ändå, men en ihopskramlad trupp och tränaren Saleh Sulefani höll helt enkelt inte måttet. Peter Palmqvist kom tillbaka som en ”nödlösning”, men truppen var helt enkelt för dålig. Frågan på det extra årsmötet var om det skulle bli någon herrfotboll alls på Norvalla 2020.

Nu blir det dock så. Att utse trofaste Björn ”Böna” Andersson till sportchef är ett genidrag och Böna har alltså börjat starkt. Att ta hem Niklas ”Nille” Blom som tränare från Sköllersta är genialt och gör arbetet med att bygga en stark division 4-trupp lite enklare.

Niklas Blom får med sig två andra Sköllerstakontrakterade som sina assisterande tränare i Nora BK. Dels Jonas ”Kleva” Freberg, 36 år, som under 2019 fungerade som spelande assisterande till Nille i Sköllersta och dels Niclas Nord, 33 år. Såväl Freberg som Nord kommer, förutom att vara assisterande tränare, att skrivas in i Noras spelartrupp.

-Först och främst är det otroligt skönt att ha detta klart så här tidigt, det kommer underlätta arbetet stort när vi ska rekrytera spelare, säger Björn ”Böna” Andersson på Nora BK:s hemsida. Niklas har varit klubbens huvudspår hela tiden och vi är väldigt glada att vi lyckats med att locka ”hem” honom, han var väldigt omtyckt här senast han verkade i klubben och har nu samlat på sig ännu mer utbildning och erfarenhet. Att det är ett lokalt namn är naturligtvis superkul och helt i linje med hur jag vill bygga laget till nästa säsong. Kleva och Nord känner jag sen tidigare och är helnöjd med att få hit just de två, både som spelare och ledare. Jag är helt enkelt grymt nöjd just nu.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.