Nora BK tar emot Södertälje idag

NORA. Vill man fira Nationaldagen med fotboll är det Norvalla som är platsen när Nora BK i eftermiddag tar emot Södertälje FK. Lagen står båda på 13 poäng och en seger innebär häng på topplagen i Division 2 södra Svealand.

Nora BK har ännu inte förlorat på hemmaplan i tvåan. Tre vinster och en oavgjord är resultatet så här långt och naturgräs av skiftande kvalitet passar uppenbarligen inte alla motståndare.

I eftermiddag gästar Södertälje FK Norvalla och Södertälje har så här långt spelat oavgjort i samtliga fyra bortamatcher. Det stora frågetecknet kring Södertälje är dock i vilket skick man kommer, sedan huvudtränaren Andreas Haddad och assisterande tränaren Bojan Mijatovic sade upp sina kontrakt med omedelbar verkan två dagar efter den senaste matchen – hemmaförlusten mot Värmbol med 0-3. Vad som låg bakom tränarparets avhopp har inte rapporterats på Södertäljes hemsida. Södertälje kommer dock till Norvalla för att revanschera sig och man har några riktigt sevärda spelare i laget. Extra koll bör Noras spelare ha på är seriens skytteligaledare Selwan al Jaberi samt landslagsspelaren Jimmy Durmas lillebror Alexander, som även han är fostrad i BK Forward.

För Noras del handlar det mycket om att pussla ihop det bästa laget för dagen. Alexander Lindahl missar matchen på grund av skada och Naj Karlsson är på provspel i Thailand för proffsklubben Bangkok United. Sonny Westberg och Josef Steiner är åter efter skada, precis som Jacob Nilsson. Hur tränaren Mikael Lönn disponerar dessa är dock oklart. Med tanke på det täta matchandet väljer Nora BK att till dagens match låna in Andreas Jansson från Degerfors. Andreas har spelat en match så här långt med Nora och i den matchen (Sylvia borta) gjorde han ett mycket snyggt mål.

Nora BK-Södertälje FK startar klockan 17.00 på Norvalla på Nationaldagen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.