Nora BK vände trenden med seger

NORA. Nora BK vände den dystra förlusttrenden med besked när man på lördagen besegrade serieledande IF Sylvia hemma på Norvalla.

Matchen slutade 1-0 (0-0) och segerhjälte blev Marcus Karlsson.

Nora BK har varit inne i en riktigt jobbig period med nio matcher i följd utan seger. Men ska man vända en trend, finns väl inget bättre sätt än med en vinst mot serieledaren.

Nora BK, idag med ledarduon Peter Palmqvist och Peter Nilsson som coacher, och med en inställning som skulle flytta berg, visade att man vill vara ett division 2-lag även nästa säsong.

Matchhjälte blev alltså vindsnabbe och duktige Marcus Karlsson, som med drygt tio minuter kvar att spela gjorde matchens enda mål.

Segern innebär ett andrum för Nora, som i nästa match möter Newroz hemma på Norvalla på lördag.

10 Comments

 1. Svar till kungpåstan. Nu börjar du faktiskt gå över gränsen! Att påstå att jag ”kidnappat” Nora BK och hotar folk är faktiskt förtal av person. Jag har under de senaste 6-7 åren lagt ner oerhört mycket tid och själ i Nora BK, allt för att det skall ges bra förutsättningar för fotbollen i Nora, både på ungdoms- och seniornivå. Detta har jag gjort med glädje, trots att jag inte har några barn/barnbarn i föreningen, och det har kostat mycket ork och även pengar. Även om jag absolut inte varit ensam om att ha lagt ner mycket arbete i föreningen så har arbetsbelastningen varit stor, ibland för stor.
  Eftersom du verkar så insatt, både i mig som person och Nora BK, så vet du säkert att jag och styrelsen, där jag inte ingår, inte varit/är överens om en del frågor.
  Jag har inga problem med att du inte gillar mig som person, förmodligen gillar jag inte dig heller då jag har svårt för nättroll, men att påstå att jag hotat folk är lågt, mycket lågt.
  När det gäller falla ur ledet efter ”kidnappningen” så blir jag lite fundersam. Eftersom du verkar veta allt om mig så borde du också veta att jag redan lämnat Nora BK. Att jag är kvar runt Herrlaget är endast för att spelarna önskat detta, av flera olika skäl, och att vi tillsammans skall greja nytt kontrakt. När detta är gjort så kommer Du och fler Norabor slippa mig i Nora BK och då kan föreningen äntligen få börja blomstra igen, gärna med dig vid rodret.

 2. Tja Palmen, Ja, klart tränar teamet är a och o. Skrik och gap och hålla in löner kan bara gå så långt. Var lite stor nu och var ordentlig.
  Sanningen är att du har kidnappat Nora BK för länge nu. Fall in i ledet eller fall ur ledet är mitt råd. Sen vill jag inte skriva min namn för då lär du väl hota mig.
  Kungpåstan för ironi för dig 😉

  Mvh
  En som ej vill bli hotad!

 3. Svar till ”kungpåstan”. Du har fullkomligt rätt i när du skriver att det var helt spelarnas förtjänst att Nora kunde vinna matchen! Dock skall också tränarna Julian och Peter ha stor del i segern med en väl taktisk plan hur matchen skulle vinnas.
  Det andra ”dravlet” orkar jag inte kommentera men något som jag tycker är konstigt, hur kan man vara kungpåstan men ändå inte våga visa sitt namn? I mina ögon är det ingen kung utan en fegis!

 4. Jari: Mårten visste vad han gjorde, det gör inte palmen… å Julian är ju inte den tysta typen… All heder å spelarna som faktiskt vinner matchen…

 5. Jari, denna är bra.
  Att vara en politiker är som att vara en fotbollstränare, du måste vara smart att fatta spelet, och dum nog att tycka det är viktigt

  Mycket politik i fotboll tyvärr, tragiskt. Löner i utpressning och du vet det, därför lobbar du 😉

 6. Tja Jari, Nej jag jobbar inte gratis, gör nån det? Men om min chef ite betalar min lön blir jag minimalt motiverad vinna matcher, lägligt eller inte, är det fakta.Men så fort jag får betalt kan jag motiveras, så de kan ju vara en orsak 😉 Kitos!

 7. Först till norabo det är kanske det som behövs om jag minns rätt så var Mårten inte så tyst.Och sen kungpåstan jag tror inte du jobbar gratis.Jättebra match av grabbarna så låt det vara så.

 8. Det ända Palmen gjorde vara att gapa å skrika… segern gjorde spelarna som inte lyssnade på honom! Motivation slår klass, inte gap å skrik!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.