Nora BK vann division 2-premiären

NORA. Nora BK lyckades, trots underläge i halvtid, vända och vinna premiärmatchen i fotbollens division 2 södra Svealand på söndagen borta mot IK Sleipner i Norrköping.

Matchen slutade 1-2 (1-0).

Kan det börja bättre? Nora BK besegrade topplaget IK Sleipner och kniper en fjärdeplats i tabellen efter den första omgången – topp 74 i Sverige.

– Det var en riktigt bra premiärmatch sett över 90 minuter, säger Noras tränare Mikael Lönn. Sleipner fick in ett ledningsmål, men jag känner att vi kunde ha gjort 2-3 mål under den första halvleken. I den andra vände det och Josef Steiner kunde göra mål på pass från Marcus Karlsson. Vi hade ett litet övertag och på en omställning hittade Micke Loön fram till Ebrima Jaiteh, som kunde göra segermålet.

Ni har två stora förluster i genrepen bakom er. Hur rimmar det med det här premiärresultatet?

– I matchen mot Motala tycker jag det är logiskt, då vi låg på träningsläger i Motala och förlorade i den matchen. Karlstad BK, i den senaste matchen, mötte vi ett bättre lag som förmodligen är ett av Sveriges bästa division 2-lag. Vi förlorade stort, men lärde oss mycket. Framför allt att vi måste vara ödmjuka.

Nu gick det bra i premiären. Hur vill du summera försäsongen?

– Vi har haft lite för mycket skador på viktiga spelare. Men det finns många bra fotbollsspelare i laget och alla har krigat på.

Är dagens resultat ett bevis på detta?

– Absolut, nu börjar fler och fler av våra skadade spelare att komma tillbaka och mitt jobb blir både svårare och roligare.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.