Nora BK vidare i Svenska Cupen

i NORA/SPORT

ÖREBRO. Nora BK tog sig vidare från förkvalet i Svenska Cupen efter att på tisdagskvällen ha spelat oavgjort 1-1 (0-0) mot Rynninge IK. Ett oavgjort resultat innebar att NBK gick vidare på bättre målskillnad från förkvalsgruppen.

Resultatet var dock inte helt rättvisande. Rynninge tryckte på från start och redan i den första minuten tvingades Noras målvakt Oskar Klasson till en kvalificerad räddning och på samma sätt fortsatte det.

Nora hade svårt att få till något anfallsspel, men man flyttade fram positionerna något i den andra halvleken och efter tio minuter tog NBK överraskande ledningen. David Johansson slog en frispark och Alexander Lindahl vann en luftduell och bollen letade sig i mål.

Rynninge tryckte på under återstoden av matchen, men det skulle dröja till matchminut 81 innan Rynninge lyckades kvittera.

Ett resultat som kanske inte speglar matchbilden, men med ett Nora där spelarna jobbade hårt för varandra och spelade ett bra försvarsspel måste ändå få beröm.

Målvakten Oskar Klasson visade hur viktig han kommer bli för NBK i årets serie och hela backlinjen med Martin Johansson, Alexander Lindahl, Anton Westerlund och Charlie Marlowe måste höjas efter matchen.

Under onsdagen åker Nora BK på träningsläger till Motala.