Nora Pershyttan klart för fyran

i NORA/SPORT

NORA.Strax före klockan fem på lördagseftermiddagen stod det klart att Nora Pershyttan BK avancerat till division 4. Detta efter 3-1 (1-0) hemma på Norvalla mot Lillån. Stor hjälte blev tvåmålsskytten Naj Karlsson.

– Jätteroligt och väldigt rättvist, analyserar NPBK-tränaren Thomas ”Gurra” Gustafsson direkt efter slutsignalen.

Det började lite trevande och inte alls lika intensivt som i de senaste matcherna. Men efter 31 minuter kunde ändå Naj Karlsson ge NPBK ledningen, en ledning som stod sig in i pausvilan.

– Vi har varit väldigt bra och Nora ska ha ett lag i fyran, säger Thomas Gustafsson. Jag tror vi har förlorat tre matcher på två år. Då ska man spela i fyran.

Den andra halvleken blev händelserik i överkant och efter bara fem minuter kunde Lillån kvittera, NPBK svarade dock direkt när Josef Steiner tog tillvara en av flera chanser fram till 2-1.

Lillån klev fram i planen och Nora Pershyttan fick mängder av kontringsmöjligheter, men det dröjde ändå till sista tio innan Naj Karlsson kunde fastställa slutresultatet till 3-1.

– Det är en riktigt bra moral både bland spelare och ledare och fantastiskt kul att det faktiskt är så mycket Norakillar och inget hopköpt lag, säger Gurra. Och vi har haft en uttalad spelidé med 4-4-2 som alla har köpt.

Jublet från spelarna överröstade det mesta efter slutsignalen och 250 besökare på Norvalla ångrar nog inte att dom valde fotboll just den här lördagseftermiddagen.