Nora Teaterförening startar med ståupp

NORA. Även Nora Teaterförening har sitt vårprogram klart och man startar säsongen med ”Expedition Integration” på Teaterbiografen i Nora. Ståuppartisterna Zinat Pirzadeh och Jakob Öqvist blandar förlösande skratt och brännande allvar.

– Vi förväntar oss stor publik till denna föreställning då vi bjuder in ett par av Sveriges mest kända ståupp-konstnärer, säger Brita Perrin, föreningens ordförande. Zinat Pirzadeh är en uppskattad komiker, författare och skådespelare med en rad populära föreställningar bakom sig. Jakob Öqvist en välkänd radio- och teve-profil som ofta ses på landets största ståuppscener.

”Expedition Integration” kommer att spelas lördagen den 16 februari och en möts två motsatser, kvinnligt och manligt, svenne och blatte, i form av Zinat Pirzadeh och Jakob Öqvist som behandlar ämnet integration. På scenen varvas klassisk ståupp med musik och berättande.

Den 20 mars klockan 19 spelas den dråpliga och tankeväckande svarta komedin ”Sällskapsrummet”. Föreställningen utspelar sig på ett vårdhem under den sista dagen i 97-åriga Sigrid Dunckers liv. I sällskapsrummet pågår en infekterad maktkamp med mordiska impulser mellan brukarna. En av de gamla planerar ett rymningsförsök och barnbarnet till en tredje försöker förgäves hitta sin farfar som är försvunnen. Vid kaffet utbryter ett upplopp.

Vem är publiken? Vuxna i alla åldrar, anställda inom vård och omsorg, anhöriga. I England har den nått en mycket varierad publik åldersmässigt och många unga har sett och uppskattat den.

Till våren flyttar teatern till Hammarby Bygdegård där “Man skulle veta vad lycka är” spelas den 6 april klockan 16.

Vad är lycka? Att vinna högsta vinsten? En strålande karriär? Att det alltid är solsken? Är lyckan en gåva? En rättighet? Kan man kräva lycka? Kan man köpa lycka? Eller kan man helt enkelt bara bestämma sig för att vara lycklig?

En man och en kvinna ger sig ut på en hejdlös seglats i jakten på lyckan.

Medverkande är Arja Strautmanis, Siv Eriksson och Rune Jakobsson. Rune Jakobsson är känd för Nora-publiken för sina många rollfigurer på Stadra Sommarscen.

-Hammarby Bygdegård har blivit en populär scen för mindre uppsättningar. En bidragande orsak till trivseln är att det alltid ingår kaffe/te med specialkomponerat bakverk i biljettpriset, förklarar Brita Perrin.

Biljetter till samtliga föreställningar kan förköpas på www.tickster.com eller direkt vid entrén.

Nora Teaterförening är också delaktig i kommunens arrangemang för barn på Biblioteket. Vårens program innehåller två barnteaterföreställningar: Mirakelpojken, fredag 15 februari och Lilla spöket Laban, fredag 5 april, båda klockan 16.00.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.