Nora Teaterförening visar tre höstföreställningar

i ETTAN/KULTUR/NÖJE/NORA

NORA. Efter pandemi och inställda föreställningar ser Nora Teaterförening att hösten innebär en ljusning. Tre föreställningar kommer man att visa under hösten.

Två av de tre föreställningar man tvingades ställa in under våren kommer nu under hösten istället och nystarten sker redan på lördag 18 september på Nora Teaterbiograf.

Till den första föreställningen är det 50 biljetter som gäller men till nästa föreställning i oktober borde det vara fritt med en större publik. Biljetter går att förköpa på Nora Teaterförenings hemsida riksteatern.se/nora.

Programmet för hösten ser ut så här:

Lördag 18 september kl. 16 på Nora Teaterbiograf

Föregångerskan

Skådespelare: Catherine Westling

Hundraårsjubileet av den kvinnliga rösträtten är här! Hur var det i den brinnande kampen? Vad hände efteråt? Och vad har hänt på de här hundra åren?

Fysikern Gulli Petrini fick år 1906 sparken från flickskolan i Växjö för att hon undervisade enligt Darwins utvecklingslära. 

Hon blev då agitator på heltid och reste både inom landet och internationellt på rösträttsmöten. 

En Föregångerska!!

Lördag 30 oktober kl. 19 på Nora Teaterbiograf

Sådan far

Skådespelare: Claes Månsson och Ola Hedén

Einar har ensam uppfostrat sonen Göran, som nu hunnit bli 43 år och fortfarande bor hemma. För hur lämnar man sin gamla far utan att han blir förkrossad? 

Och hur säger man till sin medelålders pojk att det är dags att flytta? En salig mix av vita lögner och förvecklingar som kokas ihop till en oemotståndlig soppa doftande av vemod, kärlek och försoning. 

Claes Månsson och Ola Hedén spelar far och son i denna komedi fylld av välmenande missförstånd och dråpliga förvecklingar.

Söndag 21 november kl. 16 i Hammarby Bygdegård

Drömmen om regnbågen

Skådespelare: Anna Bromee

I musikteater-föreställningen ”Drömmen om regnbågen” med Anna Bromee, får publiken uppleva den unika historien om Judy Garlands livs sista konserter våren 1969 – i Sverige & Danmark.

Judy blev en av Hollywoods största artister. Älskad för filmer som ”Easter Parade” och ”A Star is Born” och konsertturnéer världen över.

Utanför studion och scenen var livet inte alltid lika enkelt. Spruckna relationer och skräcken att inte räcka till – som artist och som kvinna.

Men Judy hade ett överlevnadsvapen. Humor. Och förmågan att när hon var längst nere på botten uppriktigt tro på och kämpa för att livet kan vända. Känd som en av Hollywoods roligaste, rappaste kvinnor genom tiderna – privat och på scenen. En tidig karriärkvinna och kärleksfull mamma till tre barn, bland annat Liza Minnelli.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.