Nora teaterförenings höstprogram klart

NORA. Nora teaterförening har, som vanligt, hittat en fin mix när man nu presenterar höstens teaterprogram. Vid fyra tillfällen under hösten kan teaterpubliken njuta av det teaterföreningen bjuder på.

Görel Crona.

Först ut, den 9 september, är Strindbergs tragikomiska triangeldrama ”Fordringsägare”. En thrillerartad och smärtsam fars om livet, kärleken och konsten. På scenen ses Görel Crona i sällskap med Johan Hedenberg och Johan Fagerudd.

– Vi är glada att få hälsa Görel Crona tillbaks till Nora”, säger Brita Perrin, ordförande i teaterföreningen. Vi räknar med stor publik, då både Örebro och Lindesbergs Riksteaterföreningar har teaterresa till Nora och Fordringsägare på sitt höstprogram.

Den 3 oktober blir det urpremiär på en dramatisering av kultromanen ”Maken” på Teaterbiografen i Nora. ”Maken” skrevs ursprungligen av Gun-Britt Sundström 1976 och handlar om Martina och Gustav, två nyblivna studenter, som försöker hålla ihop sitt förhållande mitt bland studentdemonstrationer och intellektuella diskussioner. Teaterföreningen och Biblioteket har inför urpremiären inbjudit till läsecirklar kring romen ”Maken”.

Den 28 oktober förflyttar sig teaterföreningen till Hammarby Bygdegård. Där kommer ”Arne – ett frihetsbegär” att spelas med Josef Säterhagen som Arne. Berättelsen bygger på intervjuer av Åke Moqvist från boken ”De ovanliga”. Brita Perrin menar att bygdegården ger en mer intim inramning till mindre föreställningar.

-Det understryker vi genom att bjuda alla på pausfika.

Höstens sista programpunkt, den 9 november, blir ”A Peace of Lôve – poetry & music”. Värmländskan Åsa Bergh och två musiker gör att det gamla blir nytt, det nya blir klassiskt, Tegnér är het. Föreställningen är en kultursoppa där det varnas för värmländsk brytning, där Åsa Bergh ”tolkar eviga sånger med en liten peace of love – ôm ni fatter?”

Banner

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.