Norapartiet: Låt lantbrukarna få foder

INSÄNDARE/DEBATT. Norapartiet går på samma linje som Landsbygdspartiet gjorde i en debattartikel. Norapartiet vill se över samtliga slaghacksytor för att se om dessa kan användas till djurfoder.

Använd slaghacket till djurfoder

Eftersom SBB (BKT) har uppdraget att sköta den tekniska verksamheten för Nora, Lindesberg, Hällefors och Ljusnarsberg har man möjligheten att fullfölja den uppmaning som riktas mot dessa kommuner vad det gäller parkskötsel.

Detta innebär att SBB kan och bör förhandla med entreprenören om ändring av sommarens slaghack till slåtter. Samt att man tar upp och balar gräset/foder som kan levereras till behövande lantbrukare.

Slaghacksverksamheten skall pågå enligt kontrakt en bit in i augusti, detta bör kunna göras snabbare med fler maskiner. Detta för att om möjligt låta behövande lantbrukare få foder till sina djur.

Vi inom Norapartiet har ofta diskuterat med Parkchefen om slaghackssäsongen och dess antal utförande. Nu ser man problemen med värmen/torkan som har uppstått med utebliven skörd av foder till lantbrukarna.

I och med detta kan det finnas anledning att göra en översyn på samtliga slaghacksytor, för att om möjligt kunna använda större mängder till djurfoder istället för att ruttna ner på markytorna.

Jan Rylander och Bertil Roden, Norapartiet

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.