Noras IB-damer kan få kvala

NORA/ÖREBRO. Nora IBK:s damlag spelade sin sista seriematch för säsongen i helgen och vann övertygande borta mot Örebro Döva med 19-4 (5-0, 6-1, 8-3).

I och med segern blir Nora trea i serien och kan få kvala till tvåan.

Matchens första mål trillade in redan i den femte spelminuten och sedan rullade målen in ett efter ett.  Matchen var i praktiken över efter första perioden. Kul ändå att se att laget fortsatte att spela bra och producera mål. Poängdrottningarna Malin Velamsson och Evylyn Pettersson gjorde fyra poäng var. De stod ändå i skuggan av matchen poängdrottning Katja Lannestad som gjorde fyra mål och tre assist i sin blott tredje A-lagsmatch.

Resultatet är inte det anmärkningsvärda, utan det var snittåldern i laget. Den låg på strax under 17 år. Aldrig har Nora IBK ställt upp med ett så ungt lagt i en seniormatch. En 12-åring, tre 14-åringar och två 15-åringar och en 16-åring. Under året har flera unga tjejer fått chansen i Damlaget. Inte mindre än åtta tjejer från klubbens flicklag har fått prova på A-lagsspel under året. Yngst av alla är målvakten Jennifer Hult, 12 år. Hon kom direkt från spel med sitt flicklag till dagens match. Jennifer gjorde en kanonmatch i sin A-lagsdebut. Övriga spelare som fått prova på A-lagspel under året är Hanna Erlandsson, (2+2 i dagens match), Felicia Johnsson (1+3), Johanna Haglund, Elsa Sörman, Felice Sidal och Tilda Fransson.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.