Nordahl analyserar seriernas inledning

KRÖNIKA. Fotbollsexperten Thomas Nordahl gör i en ny krönika sin första riktiga analys då fyra omgångar spelats i de högsta serierna. Nordahl hoppas att ÖSK kan visa samma takter mot Elfsborg i nästa match som man gjorde senast mot AIK. Läs Thomas Nordahls krönika här.

Tendenser börjar skönjas

Det har nu avverkats 4 omgångar av allsvenskan och jag vågar påstå att vissa tendenser börjar skönjas.

Tippade topplag börjar röra på sig och en förväntad tabell börjar formas. Malmö FF, Djurgården och Häcken, i toppen och storsatsande Helsingborg skuggar efter en bra start. Är övertygad om att IFK Norrköping, Hammarby och svenska mästarna AIK snart ansluter sig till toppen av tabellen.

Just AIK kom till Behrn Arena med stora förhoppningar om seger men ett kämpande ÖSK kunde på tilläggstid ta hem 3 poäng genom ett mycket vackert mål av Rogic. ÖSK visade stark moral och gav aldrig upp trots att AIK hade stort bollinnehav och skapade målchanser utan att kunna förvalta dem.

Enligt min mening var Oscar Jansson, Mikael Almebäck och naturligtvis tvåmålsskytten Rogic de tongivande i ÖSK.

Trots vinsten och 3 poäng så är ÖSK i botten av tabellen och det är nödvändigt med flera matcher i sträck med poängutdelning för att situationen i tabellen skall bli behagligare. Nu väntar en svår bortamatch mot Elfsborg och det blir intressant att se om AIK-insatsen var början på något positivt.

Laget bör ha fått tillbaka lite av sitt självförtroende efter den svaga inledningen på serien och förhoppningsvis har lite av optimism spridit sig i laget och klubben. Fotboll är färskvara och man är inte bättre än senaste matchen. Tänk på detta mot Elfsborg. Lätt att falla tillbaka i gamla synder.

Degerfors kunde trots en man mer i stor del av matchen inte ro hem 3 poäng mot Örgryte vilket måste betraktas som en besvikelse. Kanske drabbades laget av lite övermod efter den fina inledningen på serien. Ibland kan det vara bra att nöja sig med en poäng trots att man är en man mer och inte bara satsa framåt. Speciellt de sista minuterna kan vara förrädiska i en situation där man är i numerärt överläge. Trots den snöpliga förlusten skall Degerfors vara nöjda med inledningen på serien och de blir spännande att följa dem.

Våra länslag i division 1 har nu avverkat några matcher och de som lyckats bäst är Karlslund som är obesegrade. Boden borta för KIF nästa match och goda möjligheter till poäng. Överraskande stora förlustsiffror för både Forward och Rynninge. Tidigt att ge omdöme men det är aldrig bra att förlora med så stora siffror. Topplaget Sandviken gästar Forward i nästa match och då får vi se hur Forward står sig i konkurrensen. Team TG för Rynninge och där bör det bli 3 poäng för Rynninge om inte viss oro börjar gro.

Ser fram emot helgen då Nora BK kommer att visa upp sig på Norvalla. Håller en extra tumme för laget och klubben och hoppas innerligt att vinterns olika problem inte sätter alltför stor prägel på lagets och klubbens inställning.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.