Nordahl hyllar och höjer ett varnande finger

KRÖNIKA. Fotbollsexperten Thomas Nordahl välkomnar såklart tre överraskande poäng för Örebro SK, men höjer samtidigt ett varnande finger. Nordahl menar att ÖSK måste använda uppehållet till att hitta ett bättre spel. Läs Nordahls krönika här.

Måste få till en spelidé som resulterar i jämnare prestationer

Oväntade men oj så välkomna tre poäng i matchen mot formstarka IFK Göteborg. ÖSK överraskar igen i sitt bortaspel och det var återigen Oskar Jansson som var lagets huvudfigur med helt avgörande räddningar. I den här matchen hade han också god hjälp av framförallt försvaret som kämpade frenetiskt för att hjälpa honom under IFK:s konstanta press främst i den andra halvleken. 

I den här matchen före sommaruppehållet var det viktigaste att få med sig poäng hem till Örebro och då spelar det ingen roll att spelet i övrigt, förutom bra försvarsspel, lyste med sin frånvaro. Som vanligt var det spelet framåt som inte fungerade och nu måste Axel Kjell hitta en uppställning och nycklar inför kommande matcher efter uppehållet. Ett uppehåll som kommer mycket lägligt för ÖSK:s del, nu kan de skadade spelarna få tid att läka och komma i form inför hösten. 

Tre viktiga poäng som ger ÖSK lugn och ro och en distans ner till nedflyttnings- och kvalstreck. Målsättningen för laget och ledningen inför hösten måste vara att få till ett bättre spel med en spelidé som resulterar i jämnare prestationer. Farligt att förlita sig på att det poänggivande bortaspelet skall hålla i evighet. Det fodras också bra resultat och spel på hemmaplan inte minst för att publiken skall komma till Behrn Arena.

Man får inte tro att allt är bra efter vinsten i Göteborg. Det är lätt att bli lurad och bara ha senaste matchen i tankarna. Därför var det mycket befriande och glädjande att läsa en intervju med lagets kapten Nordin Gerzic i Sportbladet där han efter matchen mot Göteborg konstaterade att lagets spel inte var tillräckligt bra och att laget måste förbättra sina prestationer om en klättring i tabellen skall vara möjlig. Att, för en klubb som ÖSK med dess tradition och status, bara sikta på att hålla sig kvar är inte tillräckligt. Jag hoppas verkligen att fler en Nordin Gerzic är medvetna om de problem laget haft hittills under serien. 

Stort plus till laget för den fina moral man visat trots svårigheter med skador och att man inte kunnat spela med samma uppställning i den omfattning man önskat. Det har genom alla år varit genomgående för ÖSK som klubb att komma igen när man varit nederlagstippade. Matchen mot IFK Göteborg i lördags är ett lysande exempel. Hoppas självförtroendet stärkts efter segern och att vi alla kan se med lite optimism på höstsäsongen. 

Önskar alla en fin helg och glöm inte att heja på Sverige i kvalmatcherna mot Malta och Spanien. 

I nästa krönika blir det en djupare genomgång av Allsvenskan och övriga serier. 

Fotbollshälsningar

Thomas Nordahl 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.