Nordahl kommenterar ÖSK och Nora

KRÖNIKA. Fotbollsexperten Thomas Nordahl har fullt upp i början av alla serier och har idag sett Nora BK:s hemmapremiär mot Yxhult. Läs vad Thomas tycker om både Nora och ÖSK:s senaste match mot Elfsborg här.

Nora blir lätt lite småplottrigt

Fotbollssäsongen är i full gång och det kan bli lite täta krönikor framöver på grund av splittrade omgångar.

Vi orkar dock med en kortare summering av veckans händelser men lovar att återkomma i början på nästa vecka med en utförligare genomgång.

Att Rosengård skulle bli för svåra för KIF damer var väntat men jag tycker det var onödigt stora siffror.

I ett längre perspektiv var det oturligt då ett bra resultat säkert väckt nyfikenhet bland de fotbollsintresserade och lockat mer publik till nästa match. Inledningen av serien är dock godkänd.

Forward hade serieledande Sandviken på besök och stod inför något av ett värdeprov på sin kapacitet. Tyvärr så blev det en uddamålsförlust som med lite medgång kunnat ge åtminstone 1 poäng. Rickard Nilsson är en klok general och jag tror han kommer att rätta till de individuella bristerna i laget. Förväntar mig Forward som mittenlag i år.

Degerfors har nu förlorat två matcher på raken efter en strålande inledning. Det gäller att snabbt hoppa tillbaka på båten och i nästa match bör det bli seger om man inte skall tappa mark i den övre delen av tabellen. Brage står som nästa motståndare, förhoppningsvis på Stora Valla. Något av ett derby med allt vad det innebär.

Själv var jag mycket nyfiken på hur Nora BK klarat vintern med den kris som varit. I solskenet på Norvalla såg laget mot Yxhult där min gamla vän Ove Lindkvist är ordförande. Oves Yxhult segrade med 1-0 efter ett tidigt mål av Gabriel Petterson. Han var tillsammans med målvakten Alex Berger och stabila mittbacken Albin Andersson tongivande i Yxhult.

Nora har en del mycket tekniska spelare som är skickliga med bollen, speciellt på små ytor. Det blir emellertid lite för småplottrigt och ineffektivt. Detta måste man råda bot på och träna på att slå lite längre bollar. Försvarsspelet måste också bli mycket bättre. 

Mycket mer bestämda i markeringen och målvakten måste visa större pondus. En mycket intressant spelare var nummer 9 Agson Rennan. Utmärkt teknik snabb och fantasifull.  

Något måste också sägas om ÖSK:s kollaps mot Elfsborg. Jag varnade för detta i den förra krönikan och tyvärr så besannades mina aningar. Just nu tycker jag att det saknas en klar spelidé och att passningarna alltför ofta går i sidled eller bakåt.

Det skapas knappast några målchanser och det är inte ofta laget har mer än 1 spelare innanför motståndarnas straffområde.

Nu säger många som tänker med hjärtat och inte huvudet att det gjordes dock 2 mål. Elfsborg spelade på klockan och en 4 målsledning är det sällan man tappar. Det vore ett stort misstag att förlita sig på de 2 målen och hoppas att problemen med anfallsspelet är lösta. Det gäller att komma fram till en metod att hitta ytor och få fler avslutningsmöjligheter.

Vill inte just nu ge någon individuell kritik till spelare och tränare utan avvaktar ytterligare någon match innan betygen sätts. 

En sak är dock klar. Det måste vända, om inte blir det många frågor att besvara. 

De övriga lagen vi bevakar har inte spelat när detta skrives utan vi återkommer i nästa veckan krönika. 

Fotbollshälsningar 

Thomas 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.