Nordahl om fina dagar för ÖSK och DIF

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fotbollsexperten Thomas Nordahl berömmer i dagens krönika såväl Örebro SK som Degerfors IF. Degerfors vann över serieledande Varberg och ÖSK kämpade sig till en poäng mot IFK Göteborg. Läs Thomas Nordahls krönika här.

ÖSK visar återigen fin moral

Det har varit några fina dagar för ÖSK och Degerfors IF. Brukspojkarna tog en fin skalp genom 3-1 segern över serieledande Varberg på Stora Valla. Chocköppnade med tre mål inom de inledande 25 minuterna, två fina mål av Erik Björndahl och ett av Oliver Ekdahl. Efter pausen så spelade Degerfors mycket klokt och bevakade sin ledning och segern var aldrig i fara. Tränare Jacobsson gör ett bra jobb vilket jag påtalat tidigare och det som fattas laget är att få en högre lägstanivå. Kan man få till detta till nästa säsong så tror jag laget kan konkurrera i den översta toppen av serien. Roligt att se de gamla örebrospelarna Astval och Wiktorsson i ledande roller. Under Jacobssons verkar de återfått spelglädjen.

Vad gäller ÖSK så visar laget återigen fin moral när man inte ger upp utan lyckas kvittera till 2-2 mot IFK Göteborg i slutskedet av matchen. Gick från 0-2 till 2-2 under matchens sista åtta minuter. ÖSK var i matchen betydligt bättre än IFK Göteborg och hade man haft bättre precision i avsluten så hade segern varit solklar. Nu blev det kvittering på tilläggstid efter ett fint inlägg av Broberg till Wright som nickade in bollen i mål, eller var det Mehmeti som forcerade in bollen??? Besked kommer säkert från ÖSK och förbund. Broberg fick en liten revansch med det fina inlägget efter sin straffmiss tidigare i matchen. För övrigt så var Broberg en av förgrundsfigurerna i ÖSK. Han har tillfört kvalitet i passningsspelet och har ett fint rörelseschema på plan.

Jake Larsson är också med sin optimism och vilja en stor tillgång och jag gillar framförallt hans vilja att utmana sin motståndare och skapa yta åt sig själv och lagkamraterna. Äntligen en bra genomförd match på hemmaplan från ÖSK:s sida. En match man borde vunnit sett till spel och chanser men när kvitteringen kommer så sent får man vara nöjd ändå. Dramatiken kan ingen klaga på och publiken tycktes trivas denna fina måndagskväll. Publiken fick också bekanta sig med klubbens senaste nyförvärv Kasim som fick cirka 25 minuters speltid. Blir intressant att se vad han kan bidra med framöver. Han har vandrat runt lite bland olika klubbar och tydligen haft svårt att slå igenom. Vi får hoppas att han i ÖSK funnit den rätta miljön att visa upp sig. Att bedöma honom efter inhoppet mot IFK Göteborg är svårt men att tala om succé är alldeles för tidigt.

Tyvärr så förlorade våra tre lag i Division 1 norra. Knappa förluster för Forward, Rynninge och Karlslund. Situationen för Rynninge och Forward börjar bli problematisk och där behövs en riktig kvalitetshöjning om inte avslutningen på serien skall bli onödigt spännande. Klubbarna bör var ödmjuka och i första hand sikta på att hålla sig kvar.

KIF:s damer förlorade efter en serie bra matcher. Kristianstad på bortaplan blev för svåra men damerna har gjort det bra. Nu gäller det att vinna nästa match mot Piteå och därmed vara kvar i toppskiktet av tabellen. Sex lag inom fem poäng i toppen av tabellen garanterar en spännande avslutning.